Search Menu
Home Novosti Menu
Novosti

'Rave New World', nova knjiga o klupskoj kulturi 20. stoljeća

Zabavna priča o rođenju modernog clubbinga i njegovih čarobnih, smiješnih ili sumnjivih likova

  • Mixmag
  • 12 July 2023
'Rave New World', nova knjiga o klupskoj kulturi 20. stoljeća

'Rave New World: Confessions of a Raving Reporter' idealno je ljetno štivo za sve klabere koji žele zaviriti iza kulisa klupske kulture 20. stoljeća. Bez obzira na vaše osobno podrijetlo, Rave New World stavlja vas u središte tih nevinih (i ponekad ne tako nevinih) ranih dana DJ kulture. To je obavezno štivo za svakoga tko je ili bio premlad da iskusi originalnu rave scenu iz prve ruke ili je bio tamo i ima pomalo maglovito sjećanje na ono što se dogodilo.

Kirk Field, autor knjige, bio je prvi Mixmagov novinar fokusiran na rave i bio je uključen u scenu, u početku kao klaber, ali ubrzo kao reporter s terena, prepričavajući ključne trenutke u povijesti danceglazbe. Kirk je osmislio zabavan prikaz rođenja modernog clubbinga i svih čarobnih, smiješnih ili sumnjivih likova koje je usput sreo. Poput Kirka, knjiga je živahna i nemilosrdna, ali za razliku od toga da sebe predstavlja kao zvijezdu, Kirk je samozatajan koliko i skroman u pogledu svoje ostavštine kao novinara plesne glazbe.

On mapira širenje rave kulture od warehousea i polja do iza željezne zavjese, Ibize i šire. Također pruža uvid u društveni i politički kontekst tog vremena, istražujući načine na koje je plesna kultura izazivala političare i zakone tog doba. Usput ima sukoba s naoružanim čuvarima, nikad prije podijeljenih tajni s Ibize, a da ne spominjemo epizode o KLF-u, Diegu Maradoni i Njezinom Veličanstvu Kraljici.

Rave New World je podsjetnik na to kako se noćni život razvijao i da smo stigli tu gdje smo sada zahvaljujući ljudima poput Kirka koji su rejving prepoznali kao nešto veliko; transformativni pokret i globalnu silu s dobrim ciljem. Ova knjiga je smiješno, pronicljivo i uzbudljivo štivo koje se toplo preporučuje.

Kupite je i saznajte više putem stranice kirkfield.net.

Load the next article
Loading...
Loading...