Search Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Korg je kreirao VR produkcijski studio

“Korg Gadget” - koji je dostupan na iOS-u, Macu i Nintendo Switchu - sadrži sintisajzere, ritam mašine i razne druge gadgete

  • Mixmag/ KORG GADGETS
  • 10 July 2023
Korg je kreirao VR produkcijski studio

Korg je upravo objavio VR verziju svog online produkcijskog studija,'Korg Gadget''Korg Gadget'. Virtual reality softver dostupan je na iOS-u, Macu, kao plugin i na Nintendo Switchu, a - kada je uparen s kompatibilnim VR slušalicama - Korg Gadget pruža “intuitivno korisničko sučelje” i gadget instrumente koji omogućuju brzu glazbenu produkciju.

Softver vodi korisnike u “virtualni studio” gdje mogu kontrolirati i manipulirati sintisajzerima pokretima ruku, pisati MIDI sekvence, snimati vanjski audio i modulirati zvukove. VR verzija softvera modelirana je prema Nintendo Switch verziji Korg Gadgeta, koja je sadržavala 16 sekvencabilnih instrumenata koji su se mogli miksati, snimati i aranžirati na različite načine za stvaranje pjesama. U verziji Nintendo Switcha, kontroleri uređaja mogli su se mapirati na parametre, koji su svojim vibracijama slali taktilne povratne informacije korisniku. VR verzija raspoređuje softverske gadgete i syntheve u okruženju od 360° oko playera, tako da korisnici mogu komunicirati sa svojim 3D okruženjem.

Virtualni studio dolazi sa šest instrumenata prilagođenih korisniku koji su redizajnirani tako da izgledaju i rade više kao pravi instrumenti. Dizajni drugih modela su unaprijeđeni tako da su svi gumbi i slideri prikazani na obližnjim panelima. Tvrde da to korisnicima omogućuje stvaranje pjesama s lakoćom, kao da zapravo dodiruju instrumente vlastitim rukama.

A evo neki od dostupnih gadgeta:
London – drum sound module Gadget formuliran za plesnu glazbu.
Miami – Monophonic Wobble Synthesizer, usavršen za stvaranje modernih elektroničkih bas zvukova.
Kiev – softverski sintisajzer koji koristi četiri oscilatora za stvaranje organskih, spacey zvukova.
Chiang Mai – polifoni sintesajzer Gadget s VPM (Variable Phase Modulation) sintezom.

Sofisticirana struktura ostala je ista, a program je označen kao "DAW budućnosti". Program je trenutno kompatibilan samo s Meta Quest 2 i Rift S VR slušalicama.
Korg Gadget VR provjerite OVDJE.

Load the next article
Loading...
Loading...