Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Karl Bartos objavio Kraftwerk memoare, 'The Sound of the Machine'

Njemački glazbenik piše o svom životu u grupi od 1975. do 1990. godine

  • Mixmag I Foto: Mixmag
  • 14 December 2022
Karl Bartos objavio Kraftwerk memoare, 'The Sound of the Machine'

Član Kraftwerka Karl Bartos izdao je knjigu 'The Sound of the Machine' u kojoj piše o svom životu kao dijelu utjecajne elektroničke grupe od 70-ih do 90-ih. Njemački skladatelj, koji se pridružio osnivačima grupe Ralfu Hütteru, Wolfgangu Flüru i Florianu Schneideru 1975. i bio dio revolucionarnih albuma kao što su 'The Man-Machine' i 'Computer World', napisao je memoare tri desetljeća nakon odlaska iz grupe. Knjiga je objavljena još u srpnju, ima 600 stranica a bilježi najutjecajniju eru Kraftwerka. Prema Bartosu, memoari naglašavaju načine na koje je grupa pronašla “umjetnički izraz”.

“U knjizi pokušavam opisati tajne naših spisateljskih seansi, kako smo se igrali poput djece i kako nas je naša zajednička potraga za novim umjetničkim izrazom činila sretnima”, kaže autor. “Otkrivam zašto je naša glazba – stvorena u analognom svijetu – preživjela prijelaz u digitalni svijet. Kako ja to vidim, u našim najboljim trenucima skladbe su svjedočanstvo naše potrage za poezijom skrivenom u zvuku stroja,” kaže Bartos.

Bartos se u knjizi bavi i utjecajem i promjenjivom dinamikom glazbene atmosfere Düsseldorfa kroz 70-e i 80-e te opisuje svoje vrijeme u studiju Kling Klang s bendom. 'The Sound of the Machine' također se osvrće na njegov život nakon Kraftwerka, kao i na njegovo poslijeratno djetinjstvo, prve bendove kojima se pridružio i njegove trenutne “nade i želje” za današnji glazbeni krajolik.

'The Sound of the Machine' nabavite OVDJE.

Load the next article
Loading...
Loading...