Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Glazbenik složio funkcionalni DJ deck od - lego kocki

Pogledajte kako izgleda i radi

  • Mixmag I Foto: Mixmag
  • 16 March 2021
Glazbenik složio funkcionalni DJ deck od - lego kocki

Glazbenik i kreativac Look Mum No Computer, pravog imena Sam Battle, izradio je DJ deck gotovo u potpunosti od lego kocki. Danska tvrtka koja izrađuje poznate kockice naručila je od ovog artista iz Kenta da izradi gramofone i podijelila petominutni video zapis o tom procesu.

Pročitajte i ovo: Najbolji gramofoni u 21. stoljeću

Cjelokupni set up složen je od LEGO-a, osim miksera, matične ploče i ukrasnih LED svjećica. Postoje čak i slipmati od LEGO-a, dizajnirani spiralno. Za vanjsko kućište trebalo je 4000 kockica, četiri motora kontroliraju okretanje ploča, a postoje čak i sample padsi spojeni na zvučne efekte. Elektronika je izrađena od LEGO Mindstormsa, programabilnog robotskog sustava dizajniranog za rad s LEGO proizvodima. Nakon što Look Mum No Computer završi “dugu gradnju”, DJ L.L.A.M.A izvodi mini set na deckovima, uključujući i scratchanje i klaxon sound efekte.

Pročitajte i ovo: Ovaj gramofon čini da vaša ploča - lebdi

LEGO je naručio projekt za promociju svoje nove LEGO VIDIYO aplikacije koja omogućuje korisnicima da stvaraju ali i glume u vlastitim video spotovima pomoću najsuvremenije tehnologije proširene stvarnosti kako bi oživjeli minijaturne LEGO figure.

Ovo nije prvi put da su se LEGO i plesna glazba udružili. Godine 2014. programer Alex Allmont napravio je LEGO kreaciju koja reproducira vlastitu verziju acid housea. Berlinska tvrtka Numode također je objavila prilagođene LEGO replike Technics 1200 i miksera, kao i TB-303, MPC-2000XL i TR-808. Tu su i modularni koferi za synthove kao i trgovina ploča izrađena od LEGO-a.

U nastavku pogledajte kako Sam Battle stvara LEGO deckove.

Load the next article
Loading...
Loading...