Menu
Home Novosti Menu
Novosti

U Manchesteru se otvara izložba koja se bavi vezom između emocija i glazbe

Održava se u Muzeju znanosti i industrije, a izložba će sadržavati instalacije, izume i uređaje za stvaranje glazbe

  • Mixmag I Foto: THE BOARD OF TRUSTEES OF THE SCIENCE MUSEUM
  • 29 September 2022
U Manchesteru se otvara izložba koja se bavi vezom između emocija i glazbe

Manchester će biti domaćin otvaranja nove interaktivne izložbe koja se bavi odnosom naših emocija i glazbe. Početak glavne izložbe Manchester Science Festivala, 'Turn It Up: the power of music', omogućit će ljudima da se uključe u razne instalacije, izume i, kao dodatni bonus, dati im mogućnosti stvaranja glazbe. Smještena u Muzeju znanosti i industrije, izložba će trajati od 21. listopada do 21. svibnja prije nego što krene na svoju nacionalnu i međunarodnu turneju.

Na izložbi sudionici mogu naučiti kako glazba može potaknuti ne samo emocije nego i sjećanja. Dostupne aktivnosti uključuju testiranje možete li razlikovati pjesme koje su napisali ljudi i strojevi, susret s robotom koji stvara glazbu, kao i gledanje najnovijih MiMU rukavica koje umjetnicima omogućuju kontrolu glazbe uživo na pozornici. Osim toga, i Kraljevski filharmonijski orkestar surađivao je s 'Turn It Up' izložbom kao i s dobrotvornom organizacijom za mentalno zdravlje djece, Place2Be, kako bi svirali novu glazbu za koju se kaže da vodi slušatelje kroz različite emocije, kao i da poboljšava djetetovu emocionalnu pismenost. Istraživački doprinos izložbi također daju Royal Northern College of Music, Engleska nacionalna opera (ENO), Manchester Camerata i mnogi drugi.

Dan nakon otvaranja, 22. listopada, muzej će organizirati večer žive glazbe, umjetnosti i performansa kao dio nove izložbe. OVDJE saznajte više te nabavite ulaznice za Turn It Up: The power of music.

Load the next article
Loading...
Loading...