Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Osam kilograma ecstasyja nađeno u pošiljci hrane za ljubimce

Disco pseći kolačići

  • Mixmag I Foto: MATHEW COULTON
  • 4 August 2022
Osam kilograma ecstasyja nađeno u pošiljci hrane za ljubimce

Osam kilograma tableta ecstasyja (MDMA) otkriveno je u pošiljci hrane za pse i mačke, u Engleskoj u Coventryju, West Midlands. Paketi su bili adresirani na dvije lokacije u Škotskoj, a dva pronađena paketa poslana su iz Njemačke i Belgije. Škotska policija i Nacionalna agencija za borbu protiv kriminala pokrenule su odvojene istrage o ovom slučaju. Dvojica muškaraca su uhićena, 26-godišnjak u Kirkcaldyju i 20-godišnjak u Forfaru.

Daily Record izvještava da je voditelj NCA Scotland Operationsa, Rob Miles rekao: “Ove tablete mogu biti iznimno moćne i riskirate svoje zdravlje ako ih uzimate. Imaju ozbiljan i značajan negativan utjecaj na naše zajednice - smrt od droga u Škotskoj je još uvijek na vrlo visokoj i tragičnoj razini. Nastavit ćemo blisko surađivati s našim kolegama u NCA-u i članovima Radne skupine za teški organizirani kriminal, što naglašava našu predanost ozbiljnoj državnoj strategiji protiv organiziranog kriminala.”

U lipnju su novi dokazi otkrili da je kombinacija Brexita, lockdown zbog COVID-a i policijske represije dovela do porasta količine lažnog i potencijalno opasnog MDMA koji cirkulira Ujedinjenim Kraljevstvom. Stručnjaci sugeriraju da su mnoge tablete koje se kao MDMA prodaju partijanerima zapravo sastavljene od kemikalija uključujući katinon, novu psihoaktivnu drogu (NPS) i kofein.

Load the next article
Loading...
Loading...