Search Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Jordan će biti domaćin debitantskog festivala Mediana u zadivljujućoj Petri i Wadi Rumu

Znate gdje ćete sljedeće proljeće!

  • Mixmag Adria I Foto: Press
  • 5 August 2023
Jordan će biti domaćin debitantskog festivala Mediana u zadivljujućoj Petri i Wadi Rumu

Nakon uspjeha s glazbenim i umjetničkim festivalima kao što je, primjerice, Labryinto u Guanacasteu, suosnivači produkcijske kuće Tithorea Shahin Mani i Sherif Koyess najavljuju Medainu, novi 5-dnevni festival na 2 lokacije u veličanstvenom Jordanu. Povijesna i vizualno zadivljujuća mjesta Petra i Wadi Rum bit domaćini vrhunskog glazbenog i umjetničkog festivala, što je kombinacija koja dosad nije viđena.

Smješten među bezvremenskim krajolicima i arheološkim blagom, Medaina će trajati pet dana, od 22. do 27. svibnja 2024., na dvije legendarne i svjetski poznate lokacije Petra i Wadi Rum. Otvaranje festivala je u gradu Petri, u srijedu, 22. svibnja, a slijedi posebna prezentacija 23. svibnja. Festival se potom seli u Wadi Rum 24. svibnja, uz veliku zabavu 25. svibnja u predivnoj Mjesečevoj dolini.

Medaina se temelji na pet kreativnih stupova: glazbi, umjetnosti, gastronomiji, kulturi i održivosti. Očekujte da ćete vidjeti vrhunski line-up međunarodnih i lokalnih glazbenih talenata, nevjerojatne vizuale, uvjerljive prezentacije i atmosferu. Očekuju se sudionici iz više od 70 zemalja, što ovaj događaj čini uistinu globalnim.

Suosnivač Shahin Mani objašnjava: “Održali smo festivale po cijelom svijetu, ali posebno sam uzbuđen što mogu predstaviti Medainu na apsolutno čarobnim mjestima Petre i Wadi Ruma u Jordanu. Sinergija koja se okupila kako bi se ova povijesna proslava dogodila bila je uzbudljiva, a potpora jordanskog naroda i vlade duboko je inspirirajuća. Ponudit ćemo naše fantastično vrhunsko kreativno usmjerenje kako bismo ovo učinili impresivnim iskustvom života."

Petra je jedno od sedam svjetskih čuda i jedno od najljepših mjesta koje je čovjek ikad napravio. Poznata po riznici (ili Al-Khazneh na arapskom), strukturi uklesanoj u stijenu, tu su i deseci divnih hramova.

Wadi Rum je zapanjujući miks prirodnog i kulturnog mjesta u južnom Jordanu. Njegov pustinjski krajolik sadrži uske klance, prirodne lukove, visoke litice i špilje. Petroglifi, natpisi i arheološki ostaci pokazuju 12.000 godina čovječanstva. 25 000 uklesanih stijena s 20 000 natpisa prati evoluciju ljudske misli i rani razvoj abecede. Ovo je uistinu svjetsko blago.

Ime Medaina potječe od spoja Mediterana i "ain", što na arapskom znači izvor; voda je bila ključna u razvoju Petre i njezine veze kao trgovačke rute za Sredozemlje. Festival će odati počast ovoj temeljnoj civilizaciji. Medaina će predstaviti i impresivan line-up s globalno poznatim izvođačima koji će ponuditi inovativne poglede na elektronsku glazbu, koji će zasigurno natjerati ekipu da zapleše ili da se izgubi u maštovitim glazbenim krajolicima.

Pratite @tithoreanyc i pretplatite se na www.tithorea.com za više detalja.

Load the next article
Loading...
Loading...