Search Menu
Home Novosti Menu
Novosti

44% mladih u Velikoj Britaniji kaže da preferiraju pića s malo ili sasvim bez alkohola

Anketa YouGov otkriva da mladi od 18 do 24 godine najtrijeznija dobna skupina u zemlji, a 39% njih uopće ne pije alkohol

  • Mixmag I Foto: Caravel Productions/Pixabay
  • 5 January 2024
44% mladih u Velikoj Britaniji kaže da preferiraju pića s malo ili sasvim bez alkohola

Gotovo polovica mladih preferira pića s malo ili sasvim bez alkohola, navodi se u novom istraživanju. U šestom godišnjem istraživanju Grupe Portman u partnerstvu s YouGovom, mladi od 18 do 24 godine označeni su je kao britanska “najtrijeznija dobna skupina”, dok 39% njih u potpunosti izbjegava alkohol. 44% te dobne skupine smatra se ili povremenim ili redovitim konzumentima alternativama alkohola. To je rast od 13% u odnosu na 31% ispitanika koji su isto tvrdili 2022. godine.

Prema anketi, pića s malo alkohola i bezalkoholni proizvodi postali su “važan i normalan dio” načina na koji Velika Britanija može ublažiti unos alkohola, pri čemu je 75% konzumenata u Velikoj Britaniji barem probalo alternativu s manje alkohola i bezalkoholna pića. 23% sudionika reklo je da se njihov opći unos alkohola smanjio nakon što su počeli piti pića s manje alkohola i ili bezalkoholna.

Izvršni direktor Portman Grupe Matt Lambert rekao je: “Dobro je vidjeti daljnji porast popularnosti takvih pića, kao i daljnji dokaz tome da su takva pića važan alat u pomaganju mladim konzumentima u Velikoj Britaniji, posebno adolescentima, kako bi bili odgovorniji u ispijanju alkohola: “Dostupnost alternativa za alkohol nikada nije bila obilnija”.

Siječanj je inače poznat kao mjesec kad se mnogi odriču alkohola, takozvani 'Dry January'. To je mjesec kad mnogi uštede prilično novca, mnogo bolje spavaju i imaju više energije. Pogledajte više informacija o istraživanju OVDJE.

Load the next article
Loading...
Loading...