Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Moby pokrenuo novi label, 'always centered at night'

“Kakva bolja korist od ove čudne privilegije koju imam od pokušaja poticanja kreativnog izražavanja koje ima beskompromisni integritet?”

  • Mixmag I Foto: Mixmag
  • 4 June 2022
Moby pokrenuo novi label, 'always centered at night'

Moby - multiplatinasti producent, pjevač i tekstopisac - pokrenuo je svoj najnoviji projekt, label imena always centered at night. Label neće stremiti velikom broju digitalnih streamova - always centered at night je 'nova vrsta diskografske kuće' u kojoj se zanemaruje ono što Moby naziva “trenutnom kulturom vođenom strahom i algoritmima”.

Uz lansiranje izdavačke kuće, izašlo je i prvo izdanje na labelu, 'medusa', na kojem Moby surađuje s producentom Aynzilom Jonesom kako bi prikazao namjeru pružanja prostora za kreativce u kojem se istinski mogu izraziti.

“Toliko je straha”, kaže Moby. “Razgovaram sa svojim prijateljima koji su kreativci i slama mi srce jer više ne vjeruju sebi. Čini se da je jedini kriterij: 'Mogu li ovo prodati korporaciji? Hoće li mi korporacija platiti da to napravim? Hoću li dobiti dovoljno ‘sharea’ i ‘lajkova’?”. Što se dogodilo s idejom da bi umjetnost i kultura trebale biti prezirno utočište od mainstreama, za razliku od ovog lizanja, prilagođavanja mainstreamu?

I ono što moram reći umjetnicima s kojima želim raditi je: 'Pogledajte. Pokušavamo napraviti nešto jedinstveno, idiosinkratično, osobno, a glazba i tekstovi ne moraju sami sebe objašnjavati. Mogu biti nejasni, mogu biti što god želite da budu'”, objasnio je Moby. “Sviđa mi se ideja o izgradnji diskografske kuće koja stvara glazbu koja nije za svakoga. Radije bih napravio i objavio glazbu koja je posebna za deset ljudi, nego sveprisutna za milijune. Život je smiješno kratak i nasumičan, možete napraviti nešto zanimljivo sa svojim vremenom ovdje.”

always centered at night je virtualna izdavačka kuća, gdje su izdanja isključivo digitalna, no Moby nije isključio objavljivanje fizičkih kopija “u nekom trenutku”. Ipak, naglašava da je svrha labela pronaći malu skupinu strastvenih slušatelja, koji glazbu pronalaze tako što je “stvarno otkrivaju”.

Prvo izdanje always centered at night, 'medusa', dostupno je OVDJE.

Load the next article
Loading...
Loading...