Menu
Home Novosti Menu
Novosti

MOGA Essaouira predstavlja finalni line-up

Od 28. rujna do 2. listopada u Esauiru u Maroku dolaze John Talabot, Francesco Del Garda, Habibi Funk, Alyssa & Gia, Parallells, Moullinex

  • Mixmag Adria I Foto: Press
  • 30 July 2022
MOGA Essaouira predstavlja finalni line-up

MOGA je rođena 2016. u Esauira u Maroku i nakon 3 marokanska izdanja i dva izdanja izvezena u Caparicu u Portugalu, vraća se u Maroko, od 28. rujna do 2. listopada 2022. Pet dana plesa, glazbe, hrane i doživljaja u srcu bisera Atlantika čeka sve posjetitelje a upravo je otkriven i finalni line-up. Na festival tako dolaze i John Talabot, Francesco Del Garda, Moullinex, Alyssa & Gia, Parallells i Habibi Funk, te se pridružuju već poznatim izvođačima kao što su Polo & Pan, Acid Arab, Sébastien Léger, CC:DISCO!, DJ Python, Jimi Jules, Petre Inspirescu, Lee Burridge, DJ Tennis, Soichi Terada i mnogi drugi.

Bastion hipija 1960-ih, Esauira ostaje utočište za digitalne nomade i ljubitelje surfanja i joge iz cijelog svijeta. MOGA je rođena 2016. godine s promišljenim programom koji spaja avangardu međunarodnih zvukova i lokalne scene. Butik festival surađuje s lokalnim kustosima na promicanju odredišta i stila života Souirija putem besplatnih događaja kao što su kulinarski tečajevi, satovi joge, besplatni nastupi u Medini, brunchevi, masterclassovi...

Festival je organiziran u dva dijela — 28. i 29. rujna MOGA OFF nudi besplatan ulaz na sve evente diljem grada: free partyje, art, wellness, hranu, diskusije i još mnogo toga, a program će biti objavljen uskoro. 30. rujna, 1. i 2. listopada MOGA IN u SOFITEL Essaouira Mogador Golf & Spa, od 13h do ponoći, posjetiteljima festivala omogućuje uživanje u panoramskom bazenu okruženom vrtom maslina i programu koji prima više od 50 umjetnika na pet pozornica unutar imanja. Satovi joge i "souk" dizajnerska tržnica također će biti dio vikend programa.

FINALNI LINE UP

Uz već poznate izvođače, među novim imenima nalazimo cijenjenog talijanskog selektora Francesca Del Gardu, Habibi Funk — berlinski label koju je osnovao DJ Jannis Stürtz a koji istražuje funk, jazz i disco blaga arapskog svijeta — tajanstvenog barcelonskog DJ-a i producenta Johna Talabota, Moullinex — esencijalnog umjetnika portugalske elektronske scene — kao i nizozemsku braću Parallells koji nude elektro-akustične live setove, te ultra dinamični berlinski duo Alyssa & Gia.

Ovi umjetnici pridružuju se već poznatim imenima: Polo & Pan, Acid Arab i Sébastien Léger, CC:DISCO!, DJ Python, Jimi Jules, Petre Inspirescu, Lee Burridge, DJ Tennis i Soichi Terada, kao i nizu marokanskih izvođača kao što su G. ID, Kawtar Sadik i Guedra Guedra.

LINEUP (A-Z)

ACID ARAB dj set (fr)
ADAM DIRK'HEIM (ma)
AHM RED (ma)
ALYSSA & GIA (de)
ATLASSI (ma)
BEL ÂGE (ma)
BLOSSOM DOUDOU (ma)
CC:DISCO! (aus)
CORTEGA (sen)
DEL AMICO (ma)
DIASS (bg)
DJ PYTHON (usa)
DJ TENNIS (it)
DJ VIBE (pt)
FRANCESCO DEL GARDA (it)
FUNKTONIO (fr)
GUEDRA GUEDRA dj set (ma)
HABIBI FUNK (de)
HASSAN (ma)
IRENEE S (ma)
JIMI JULES (ch)
JOHN TALABOT (es)
KAWTAR SADIK live (ma)
KICH (ma)
LADYGOULE (ma
LEE BURRIDGE (uk)
MAOU (ma)
MEIBI (pt)
MONILE (ma)
MOON.WAV (ma)
MOULLINEX (pt)
MR. ID (ma)
NATHABES (ma)
NOMADS (ma)
PARALLELLS live (nl)
PETRE INSPIRESCU (ro)
POLO & PAN dj set (fr)
RAMMÖ (nl)
RETRO CASSETTA (ma)
RUI VARGAS (pt)
SAIB (ma)
SASSY J (ch)
SÉBASTIEN LÉGER (fr)
SHIMON (fr)
SIMO JETTOU (ma)
SLIM PEACE (ma)
SOICHI TERADA live (jp)
SONJA MOONEAR (ch)
TIMINU (ma)
VLADA (ru)
YAHYA live (ma)

O ESAUIRI

Esauira je prvo nazvana Amogdul ("Dobro održavana" na berberskom), zatim Mogador nakon prolaska portugalskih i španjolskih osvajača. Medina u Esauiri, stari tradicionalni grad, sa svojim bedemima i tržnicama, nalazi se na UNESCO-vom popisu svjetske baštine, a također je bila mjesto radnje Igre prijestolja i mnogih filmova (Othello, Kraljevstvo nebesko). Sada je popularno mjesto za surfere i kite surfere iz cijelog svijeta koji cijene njegov opušteni stil života i naslijeđeni hipi stil života. Doista, libertarijanski pokret 1960-ih doživio je veliki procvat u Maroku. Ovi mladi putnici u potrazi za uživanjem, koji dolaze sa svih strana svijeta, pronašli su u Esauiri povoljno mjesto za život svog slobodarskog sna. Među njima su tu utočište pronašli Jimi Hendrix i Cat Stevens.

O MOGI

MOGA je boutique festival posvećen elektronskoj glazbi i inspiriran hipi kulturom, Atlantikom i njegovim opuštenim životnim stilom orijentiranim na surfanje. Jedinstvenost festivala leži u činjenici da povezuje ljude svih različitih kultura iz cijelog svijeta kroz ples, glazbu, umjetnost i blagostanje, ali i vrijednosti dijeljenja, otvorenosti i kulturne razmjene. MOGA je tijekom godina stvorila pleme - snažnu zajednicu nomada poznatu kao #MogaTribe koja se sada proteže od Portugala do Maroka i MOGA-inog izdanja Esauiri u listopadu, s više planiranih za blisku budućnost. MOGA je otkriće mjesta, kulture, grada u srcu koncepta festivala, u suradnji s lokalnim turističkim uredima u Maroku i Portugalu.

Više informacija potražite OVDJE a ulaznice provjerite OVDJE.

Load the next article
Loading...
Loading...