Menu
Home Novosti Menu
Novosti

MOGA Festival se vraća u Essaouiru

Održava se od 28. rujna do 2. listopada, a poznat je i prvi val izvođača

  • Mixmag Adria I Foto: Press
  • 7 July 2022
MOGA Festival se vraća u Essaouiru

Nakon neupitnog uspjeha portugalskog događaja u lipnju, MOGA Festival vraća se u Essaouiru na četvrto izdanje u svojoj domovini, Maroku, od 28. rujna do 2. listopada 2022. Među pažljivo odabranim izvođačima su Acid Arab, DJ Tennis, Polo & Pan, Lee Burridge , Jimi Jules, Petre Inspirescu, DJ Python, Sassy J, Soichi Terada (uživo), Sonja Moonear, CC:DISCO!, Vlada i mnogi drugi.

Elektronička glazba, nomadizam, kreativnost i otkrivanja temeljne su vrijednosti iznimno raznovrsnog MOGA festivala. Ovaj omiljeni događaj nastao je 2016. u Essaouiri, gdje se vraća nakon dvije godine izbivanja zbog korone, u odmaralište Sofitel Essaouira Mogador Golf & Spa. MOGA je boutique festival posvećen elektronskoj glazbi i inspiriran hipi kulturom, Atlantikom i njegovim opuštenim životnim stilom orijentiranim na surfanje. Jedinstvenost festivala leži u činjenici da povezuje ljude svih različitih kultura iz cijelog svijeta kroz ples, glazbu, umjetnost i blagostanje, ali i vrijednosti dijeljenja, otvorenosti i kulturne razmjene.

MOGA je tijekom godina stvorila pleme - snažnu zajednicu nomada poznatu kao #MogaTribe koja se sada proteže od Portugala i MOGA-inog izdanja Caparica u lipnju do Maroka i MOGA-inog izdanja Essaouira u listopadu, s više planiranih za blisku budućnost.

Festival uključuje OFF program s besplatnim pristupom događanjima uključujući radionice, sportske aktivnosti, razgovore i kulinarsku ponudu sa službenim večerima za koje se plaćaju ulaznice koje miješaju avangardu međunarodne i lokalne scene i obuhvaćaju sve od disca do house glazbe, orijentalne i egzotične, duboke i hipnotične.

Tijekom dvije godine prisilnog izbivanja iz Maroka (2020. i 2021.), MOGA je izvezla novo izdanje u Portugal, južno od Lisabona, na Costa da Caparica. Od 1. do 5. lipnja 2022. drugo portugalsko izdanje postiglo je veliki uspjeh s 10 000 posjetitelja festivala iz 30 zemalja koji su došli gledati setove gotovo 50 DJ-a u najboljim klubovima na plaži ovog poznatog mjesta za surfanje s digitalnim nomadima koji su tulumarili i uživali u ovim jedinstvenim trenucima, u čarobnom okruženju s nogama u pijesku okrenutim prema Atlantskom oceanu.

U Maroku, MOGA se vraća na pet dana u grad Essaouira. 28. i 29. rujna održavaju se dva dana OFF rasporeda s besplatnim događajima u različitim objektima Souirija: u Medini i uz plažu. Od 30. rujna do 2. listopada, odmaralište Sofitel Essaouira Mogador Golf & Spa ugostit će tri dana festivala s ne manje od pet postavljenih pozornica i postavom koja uključuje marokanske, portugalske i međunarodne umjetnike.

PRVI VAL IZVOĐAČA

Line-up uključuje Polo & Pan, pariški house, disco i electro duo naviknut na najbolje svjetske festivale. Acid Arab, pariški kolektiv koji je dao glas arapskoj kulturi u elektronskoj glazbi, također će se naći kao i francuski umjetnik Sébastien Léger.

Tu su i CC:DISCO iz Melbournea sa svojim biranim disco, house i boogie izvedbama, zatim deep reggaeton majstor DJ Python, švicarski multiinstrumentalisto DJ Jimi Jules, Petre Inspirescu, majstor rumunjskog housea i All Day I Dream šef Lee Burridge. Dolazi i talijanski producent i DJ, DJ Tennisa, poznatog kao Manfredi Romano, kultna minimalistička selektorica Sonja Moonear te Soichi Terada, japanski skladatelj elektroničke glazbe poznat ne samo po radu u seriji videoigara Ape Escape. Dodajte mnoge marokanske umjetnike kao što su Mr. ID, ključna figura elektro-fuzijske glazbe u Maroku, Kawtar Sadik, pjevač i tekstopisac koji miješa rock, rap, elektro, fusion i arapske i berberske zvukove ia tu je i Guedra Guedra i njezina elektronska glazba u tradicionalnim pustinjskim plemenskim zvukovima.

Cijeli prvi val izvođača pogledajte u nastavku:

Acid Arab (DJ set)
Bel Âge
CC:DISCO!
DJ Python
DJ Tennis
Guedra Guedra (DJ set)
Jimi Jules
Kawtar Sadik (live)
Kich
Ladygoule
Lee Burridge
Meibi
Monile
Moon.wav
Mr. ID
Nathabes
Nomads
Petre Inspirescu
Polo & Pan (DJ set)
Retro Cassetta
Rui Vargas
Saib.
Sassy J
Sébastien Léger
Soichi Terada (live)
Sonja Moonear
Timinu
Yahya (live)
Vlada

Load the next article
Loading...
Loading...