Menu
Home Novosti Menu
Novosti

"Morning Glory", prvi zajednički uradak Petra Dundova i Ilije Rudmana u izdanju PDV-a

Singl najavljuje i skorašnji izlazak dobrotvorne kompilacije za pomoć stradalima u potresu

  • Mixmag Adria I Foto: Promo
  • 29 January 2021
"Morning Glory", prvi zajednički uradak Petra Dundova i Ilije Rudmana u izdanju PDV-a

U ponedjeljak , 01. veljače, izlazi ''Morning Glory'', prvi zajedničkI singl producenata Petra Dundova i Ilije Rudmana. To je, ujedno i prva objavljena skladba s nedavno najavljene dobrotvorne kompilacije elektroničke glazbe "Healing Sounds - Croatia Earthquakes Relief Project", pod okriljem PDV-a.

Povodom predstavljanja kompilacije koja je okupila hrvatsku elektroničku scenu u inicijativi prikupljanja pomoći žrtvama potresa, Petar i Ilija su, za Jutarnji list, ispričali kako je došlo do njihove suradnje:

"U 15-ak godina druženja kroz studio često bismo doticali temu kako bi naša glazba zvučala da udružimo svoje ideje i iskustva, ako ništa kao eksperiment iz zabave ili čiste potrebe za izražavanjem. Ovo je prva pjesma, koja je nakon svima nam poznatih događaja u ožujku 2020. godine nastala prirodno, iz izolacijiskih trenutaka te nakon inicijative Vedrana Menige, koju smo smatrali potpuno adekvatnom." – kaže Rudman, a Dundov se nadovezuje: "Napravili smo pjesmu koja je zanimljiva fuzija diska i deep housea. Drago mi je ako na ovaj način možemo pomoći. Ova ploča okuplja niz respektabilnih imena, pa se nadam da će akcija imati efekta."

Kompilacija će biti objavljena u digitalnom formatu, kao i na vinilu u dva dijela. Kompilacijski album sadrži uglavnom ekskluzivne kompozicije, nastale isključivo za ovu priliku, a na njemu se zasad nalaze (abecednim redoslijedom): Andrea Ljekaj, Antonio Zuza, Disrupted Project, Egoless, Fabris Audio, Insolate, Ivan Komlinovic, Jan Kinčl & Regis Kattie, Kodin, Koolade, Le Chocolat Noir, Laseech, Microslav, Qwerty, PEZNT, Petar Dundov & Ilija Rudman, RFMN, Sergej Snooze, VRH, Zarkoff.

01. veljače, osim objave prvog singla, kreću i prednarudžbe, te funding kampanja za prikupljanje sredstava. Ukupni ostvareni prihod nakon objavljivanja kompilacije uplaćivati će se na račun Zaklade SOLIDARNA za pomoć stradalima u potresu u Sisačko-moslavačkoj županiji.

Load the next article
Loading...
Loading...