Menu
Home Novosti Menu
Glazba

My Top 3 Essentials: Blacksoul

Naš DJ, producent, vlasnik labela Blacksoul Music te idejni začetnik i član dua PEZNT, otkriva koje su to tri stvari neizbježne u njegovim DJ setovima

  • Mixmag Adria I Foto: Goran Telak
  • 22 February 2020
My Top 3 Essentials: Blacksoul

Teško da se nikad niste susreli sa glazbenim odabirom Blacksoula. Pravog imena Tomislav Pasanec, ovaj veteran house glazbe, dugogodišnji DJ i producent, idejni začetnik i član iznimno uspješnog house dvojca PEZNT te vlasnik jedne od najjačih etiketa house glazbe u ovom dijelu Europe Blacksoul Music, DJ pult dijelio je s nekim od najvećih imena na sceni kao što su Derrick Carter, Frankie Knuckles, Kevin Saunderson, Mark Farina, Terry Lee Brown, Farley Jackmaster Funk, Doc Martin... Na sceni je aktivan je od tinejdžerskih godina, prva iskustva stekao je na radiju, nastupao je kao DJ od regije do Australije i SAD-a, label je pokrenuo još 2006., a s PEZNT-om i njihovim debi albumom “Paid in Full” osvaja sve aktualne top liste. Njegov zvuk uključuje underground house, deep house, soulful, tech house i nu disco a koje tri stvari su neizostavne u njegovim DJ setovima, kako ih je otkrio te kako publika reagira na njih, doznali smo u kratkom razgovoru.

1. A-TRAK & FERRECK DAW - COMING HOME (Club Sweat)

A Trak je ne samo poznat kao vrhunski višestruki pobjednik DMC natjecanja u tunrtableismu već i kao odličan producent koji iza sebe ima poprilično veliki broj hitova. Pored solo karijere ima i projekt Duck Sauce koji radi sa Armand Van Heldenom a ovaj tjedan je izašao single “Coming Home” koji je odradio u kolaboraciji sa nizozemskim producentom Ferreckom Dawnom. Ova stvar je izdana za australski label Club Sweat koji je u vlasništvu Yolanda Be Cool projekta i predviđam joj jako veliki uspjeh ovog ljeta do te mjere da ju komotno sada mogu proglasiti jednom od 10 house stvari ove godine. Pametno sempliranje i odličan isproduciran prljavi groove donose instant osmijeh a i super reakcije na plesnom podiju.

2. GHETTOBLASTE feat. SERVANTE - THIS BEAT (BLKSL LTD)

“This Beat” jedna je u nizu produkcija koje su izašle iz studija čikaške legende Paula Anthonya poznatijeg trenutno po svom novom pseudonimu Gettoblaster sa kojim je postavio nove standarde Chicago oldschool sounda u koji je unio new school zvuke. Baza je zarazan ritam i pulsirajući bassline namijenjen da nikoga na plesnom podiju ne ostavi ravnodušnim. Ovo je stvar koja tek kreće rasti u 2020. godini a s obzirom da support koji Gettoblaster ima od strane A1 liste svjetskog housea i techna, samo nebo je granica.

3. CLAUDE VONSTROKE feat. WYATT MARSHALL - YOUNGBLOOD (Dirtybird)

Svaka riječ oko Claudea VonStrokea je suvišna. Ovaj puta se udružio sa novim talentom Wyattom Marshallom, s kojim je napravio B stranu svog “All My People In The House” singlea koja je po meni perjanica ovog izdanja. Apsolutna bezvremnska stvar. Tenzija raste kroz cijeli song koji je dodatno učvršćen vrhunski isproduciranim grooveom. Youngblood je idealan za završiti cjelovečernji set ili za započeti after. Ovakva glazba nikada ne zastari jer van svih trenodvskih okvira i ne vjerujem da ću je ikada prestati puštati.

Load the next article
Loading...
Loading...