Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Na Netflix stiže novi dokumentarac o Notorious B.I.G.-u

“Biggie: I Got A Story to Tell” očekuje se u ožujku

  • Mixmag I Foto: Mixmag
  • 19 February 2021
Na Netflix stiže novi dokumentarac o Notorious B.I.G.-u

Novi dokumentarac o hip hop legendi East Coasta, The Notorious B.I.G.-u, izlazi na Netflixu sljedeći mjesec.

Zove se “Biggie: I Got A Story to Tell”, a fokusirat će se na život repera pravog imena Christopher Wallace, život prije nego što je postao kralj hip hopa i Kralj New Yorka, a sve to zahvaljujući “pristupu bez presedana koji je dalo imanje Wallace”. Majka Biggiea Smallsa, Voletta Wallace, otkrila je: “Ovo će biti prvi dokumentarac koji će se usredotočiti na život mog sina, a ne na okolnosti njegove smrti. Slavit će se ono tko je on bio i odakle je došao. Ovako bi želio da ga se pamti.”

Film traje 97 minuta, a prikazuje rijetke i nedavno otkrivene snimke iza kulisa i svjedočenja njegovih bliskih prijatelja i obitelji. Snimke uključuju Biggieja u studiju, dok piše neke od svojih hitova i kao i nikad prije viđene isječke s koncerata.

Pročitajte i ovo sljedeće: Najbolji dokumentaraci o plesnoj glazbi na Netflixu

Christopher Wallace rođen je u New Yorku 1972. godine, a proslavio se kao jedan od najvećih repera u povijesti, poznat kao The Notorious B.I.G ili Biggie Smalls. Njegov debitantski album iz 1994. godine “Ready to Die” smatra se jednim od najboljih rap albuma svih vremena, koji je vratio hip hop scenu East Coasta na istaknuto mjesto u vrijeme dok su West Coast artisti dominirali top listama. Album je 2018. godini proglašen šesti put platinastim.
Upucao ga je nepoznati napadač u pucnjavi u Los Angelesu u ožujku 1997.; imao je 24 godine. I dalje je predmet velikog interesa, njegovo posthumno nasljeđe je veliko, a brojni filmovi i posthumno objavljeni albumi i pjesme i dalje izlaze.

U nastavku pogledajte trailer za film “Biggie: I Got A Story to Tell”.

Load the next article
Loading...
Loading...