Menu
Home Novosti Menu
Tech

Novo iz Rolanda: JD-08 i JX-08

Zvučni moduli odaju počast ranim sintisajzerima slavnog brenda

  • Mixmag I Foto: Mixmag
  • 10 November 2021
Novo iz Rolanda: JD-08 i JX-08

Roland predstavlja dva kompaktna sintisajzera, JD-08 i JX-08, u svojoj liniji boutique zvučnih modula. Oba dijela opreme odaju počast ranijim Rolandovim proizvodima - JD-800 i JX-8P - svaki dizajniran da dolazi sa “svim originalnim dodacima i više od toga“, zbijenim u manje komade.
“JD-08 sadrži zvukove od klasičnog JD-800 klavira do velikih eteričnih padova, do sirovih basova, sve do nečeg vrlo važnog za JD-800 a to je stvarno lijep, iskrivljen gitarski zvuk”, može se čuti u demo videu za ovaj novi proizvod.
Sintisajzeri su na baterije i prijenosni, napravljeni za korištenje na stolu s većim osjećajem kompresije. Oba proizvoda funkcioniraju kao USB-C audio/MIDI sučelja, s MIDI priključcima pune veličine.
JD-08 omogućuje korisnicima da reproduciraju dva patcha odjednom s bi-timbralnim funkcijama, omogućujući kontrolu “razine svakog zasebno” stoji u videu. “Sada ovo zapravo mogu koristiti kao mali mikser za moju sekvencu bubnjeva", kaže u videu, demonstrirajući upotrebu višestrukih patcheva.
Ovaj sintisajzer također koristi iste waveforme kao i njegov prethodnik, JD-800, s četveroglasnim synthom koji koristi “napredne tehnike modeliranja” i efekte koji obuhvaćaju distorziju, fazer, delay, refren, reverb i druge.
JX-08 također ostaje blizu svog tributa JX-8P, dodajući više efekata, arpeggiator, sekvencer i generator random uzoraka. “U našoj novoj verziji, dodali smo obilje kontrole u stvarnom vremenu, kao i nekoliko drugih dodatnih značajki", dodaje se u videu.
I Roland JD-08 i JX-08 bit će dostupni u siječnju sljedeće godine po cijeni od 400 dolara. Saznajte više ovdje i pogledajte demo video za JD-08 u nastavku.

Load the next article
Loading...
Loading...