Search Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Pitchfork najavio značajna otpuštanja usred spajanja s GQ-om

Nekoliko članova redakcije, uključujući i glavnu urednicu publikacije, postalo je suvišno uslijed “restrukturiranja” od strane vlasnika Condé Nasta

  • Mixmag I Foto: Pitchfork
  • 19 January 2024
Pitchfork najavio značajna otpuštanja usred spajanja s GQ-om

Nekoliko dugogodišnjih članova redakcije Pitchforka postalo je suvišno, kao dio "restrukturiranja" vlasnika Condé Nasta koji su najavili planove za sažimanje glazbene publikacije, točnije spajanje s muškim modnim časopisom GQ. Vijest je dospjela u javnost nakon što je novinar Max Tani iz Semafora podijelio e-mail koji je Anna Wintour iz Condé Nasta poslala zaposlenicima: “Danas razvijamo strukturu Pitchfork tima uključujući ga GQ”, napisala je. “Ova je odluka donesena nakon pažljive procjene performansi Pitchforka i ono što vjerujemo da je najbolji put za brend, kako bi naša pokrivenost glazbe mogla i dalje napredovati u kompaniji.”

Zaposlenici Pitchforka - koji postoji od 1996. godine - suočavaju se s masovnim otpuštanjem dok se časopis spaja s GQ-om; e-mail navodi i da će “neki od naših Pitchfork kolega danas napustiti tvrtku. I Pitchfork i GQ imaju jedinstvene i vrijedne načine pristupa glazbenom novinarstvu, a mi smo uzbuđeni zbog novih zajedničkih mogućnosti“, piše Anna Wintour.

Među otpuštenima je i glavna urednica PitchForka, Puja Patel, kao i nekoliko drugih starijih članova osoblja. Trenutno je nejasno koliko je članova osoblja dosad postalo suvišno, iako su mnogi na Twitteru izrazili tugu i bijes zbog vijesti, uključujući i osnivač PitchForka i bivšeg glavnog urednika Ryana Schreibera.

Pitchfork je najnovija glazbena platforma koja se suočava s otpuštanjem u zabrinjavajućim vremenima za glazbeno novinarstvo. Ovo je, na žalost, samo nastavljanje trenda gašenja glazbenih časopisa. Tako su ugašeni Rock Sound, Q Magazine kao i Trax Magazine koji je ugašen nakon 26 godina djelovanja. Ni kod nas u regiji nije drukčije, kroz godine su se ugasili Nomad, Heroina Nova, regionalni Rolling Stone...

Load the next article
Loading...
Loading...