Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Nova urednička i glazbena platforma Wav.World kompenzirat će mikseve DJ-a i producenata

Platforma je pokrenuta uz intervju i miks ko-osnivača Fever AM-a, Rhywa i Mor Elian

  • Mixmag/wav.world
  • 6 March 2024
Nova urednička i glazbena platforma Wav.World kompenzirat će mikseve DJ-a i producenata

WAV.WORLD, nova urednička i glazbena platforma koja ima za cilj “slaviti umjetnost DJ miksa”, lansirana je 4. ožujka, uz miks i intervju s osnivačima berlinskog Fever AM-a, Rhywom i Mor Elian. Prema izjavi tima koji stoji iza Wav.Worlda, nova platforma nada se da će se boriti protiv “trenutnih problema kreativne industrije”, dajući glazbi “vrijednost koju zaslužuje” te da će “vratiti važnost DJ miksa kroz kuriranu seriju”. Glavna ideja osnivačke ideologije jest miks kao “jedinstveni oblik glazbenog izraza”.

wav.world namjerava dati svakom umjetniku vrijeme i resurse za stvaranje “kakve god vrste miksa koju žele”, a bit će popraćen digitalnim fanzinom, koji će sadržavati intervju, video i slike koje predstavljaju umjetnika. Osnovana od strane “odabranih suradnika iz kreativne sfere”, platforma će angažirati glazbene novinare, kao i vizualne i grafičke umjetnike da ožive svaki fanzin. wav.world će funkcionirati kao usluga za članstvo, s pretplatnicima koji će dobiti ekskluzivan pristup sadržaju, tracklistama, popustima... Međutim, nova platforma bit će besplatna za korištenje prvih šest mjeseci.

Platforma će se nadalje temeljiti na pretplati, a koristit će članarine za plaćanje DJ-ima za njihove mikseve. Osim toga, wav.world koristi platformu za dijeljenje prihoda Aslice, koju je osnovao DVS1, kako bi kompenzirao producente čija se glazba nalazi u tim miksevima. Aslice je prvi put pokrenut kako bi premostio jaz između DJ-a i producenata. To postiže dopuštajući DJ-ima da plaćaju postotak zarade izvođačima uključenim u set liste.

Pogledajte najavu wav.worlda u nastavku, a OVDJE doznajte više o platformi.

Load the next article
Loading...
Loading...