Search Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Preminuo Dario G, autor hitova 'Sunchyme' i 'Carnaval De Paris'

Legendi progressive housea prošle je godine dijagnosticiran karcinom u 4. stadiju

  • Mixmag/Dario G
  • 18 June 2024
Preminuo Dario G, autor hitova 'Sunchyme' i 'Carnaval De Paris'

Dario G, pravog imena Paul Spencer, preminuo je u dobi od 53 godine. “S velikom tugom objavljujemo odlazak našeg voljenog Paula Spencera”, potvrdila je njegova obitelj na Facebooku. “Bio je pozitivan do kraja, ali ovo je bila bitka s kojom se više nije mogao boriti.” Spenceru je prošle godine dijagnosticiran rektalni rak u 4. stadiju i "sjena" na jetri. Legenda progressive housea govorila je tad fanovima da je "ostao pozitivan".

“Iza sebe ostavlja divnu glazbenu ostavštinu i mnoge sretne uspomene za mnoge ljude“, rekla je njegova obitelj. “Nažalost, nedostajat će svima koji su ga voljeli. Nastavi svijetliti zvijezdo naša!”

DJ i producent proslavio se 1990-ih, prvobitno kao dio trija, s hitom "Sunchyme", koji je semplirao ‘Life in a Northern Town’ The Dream Academyja. Pjesma je dosegla drugo mjesto na britanskim ljestvicama. Ubrzo nakon toga, njihov singl 'Carnaval De Paris' osvojio je svijet, jer je postao sinonim za FIFA Svjetsko prvenstvo 1998. godine u Francuskoj, a do danas ostaje nogometna himna.

Nova, ponovno izdana verzija 'Carnaval de Parisa' objavljena je 2002. godine za Svjetsko prvenstvo u Južnoj Koreji i Japanu. Dario G također je snimio pjesmu ‘Game On’ s Pitbullom 2010. godine za Official FIFA 2010 World Cup soundtrack. Između 1998. i 2020. Dario G objavio je tri studijska albuma, 'Sunmachine', 'In Full Color' i 'Hola'. Spencer je tijekom godina surađivao s puno umjetnika, uključujući Sonique, Shirley Bassey i Clean Bandit.

U razgovoru za Mirror Online prošle godine nakon dijagnoze, Spencer je rekao da je prošao kemoterapiju. "Kemoterapije i lijekovi zaustavili su bol, a mislim i da kemoterapije počinje djelovati", rekao je. U svibnju je Spencer najavio da njegov prvi nastup 2024. godine na County Groundu neće biti moguć zbog bolesti. “Nadao sam se da ću moći, očajnički sam to želio, ali infekcije i sve vrste užasnih stvari su me pogodile, tako da nažalost neću moći nastupati", objasnio je u videu. “Ugodan vikend, ugodan party, uživajte jedni u drugima, zagrlite jedni druge, plešite cijelu noć i molim vas, molim vas, molim vas, pazite jedni na druge”, rekao je. "Ovo je Dario G, sretno, Chris Moyles, sretno bando, i vidimo se uskoro.”

Polušajte u nastavku 'Sunchyme' i 'Carnaval De Paris'.

Load the next article
Loading...
Loading...