Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Preminuo hip hop pionir DJ Kay Slay

Poznat je po radu s Nasom, Kendrickom Lamarom, Jadakissom i Busta Rhymesom

  • Mixmag I Foto: Mixmag
  • 21 April 2022
Preminuo hip hop pionir DJ Kay Slay

Njujorški DJ i radijski urednik DJ Kay Slay preminuo je 17. travnja u dobi od 55 godina nakon “četveromjesečne borbe s COVID-19”, otkrila je njegova obitelj. DJ Kay Slay čije je pravo ime Keith Grayson, bio je poznat u cijeloj hip hop industriji a radio je s Nasom, Kendrickom Lamarom, Jadakissom i Busta Rhymesom. Vijest o njegovoj smrti objavljena je na njujorškoj radio postaji Hot 97, gdje je više od dva desetljeća vodio svoju emisiju 'The Drama Hour'.

"Naša srca su slomljena zbog smrti Keitha Graysona, poznatog kao DJ Kay Slay", stoji u priopćenju Graysonove obitelji. “Dominantna figura u hip hop kulturi s milijunima obožavatelja diljem svijeta, DJ Kay Slay ostat će zapamćen po svojoj strasti i izvrsnosti s ostavštinom koja će nadilaziti generacije. U spomen na DJ-a Kaya Slaya, naša obitelj želi zahvaliti svim njegovim prijateljima, obožavateljima i pratiteljima na njihovim molitvama i dobrim željama tijekom ovog teškog perioda. Molimo vas da poštujete našu privatnost dok žalimo zbog ovog tragičnog gubitka.”
"Hot 97 je šokiran i ožalošćen gubitkom voljenog DJ-a Kay Slaya", stoji u priopćenju postaje.

Grayson je odrastao u Harlemu, okružen hip hopom a na scenu je ušao još kao tinejdžer i to kroz grafite. Nakon što su se njegovi grafiti prikazali u hip-hop dokumentarcu Style Wars iz 1983., nastavio je s prodajom lažnih mixtapeova ranih 90-ih prije nego što je objavio svoj prvi studijski album, 'The Streetsweeper, Vol 1' u svibnju 2003. Ovaj debitantski album uključivao je singl 'Too Much for Me', na kojem su se pojavili Amerie, Birdman, Nas i Foxy Brown. Nakon toga, 2004. godine objavljuje 'The Streetsweeper, Vol. 2’ koji je imao singl Three 6 Mafije, “Who Gives A... Where You From”, kao i pjesmu “No Problems” koju je producirao Kanye West.
“Nisam baš namjeravao biti DJ”, rekao je za Forbes 2019. dodajući da je “to bilo samo nešto što je bilo zabavno i što sam uživao raditi”.

Postaja Hot 97 postaja najavila je javnu komemoraciju DJ-a Kaya Slaya koja će se održati 24. travnja u kazalištu Apollo, u East Harlemu.

Load the next article
Loading...
Loading...