Search Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Preminuo Leke Adesoye, osnivač Junglist Movementa

Dizajner i promotor UK hip hopa i junglea borio se s rijetkom bolešću

  • Mixmag
  • 13 October 2023
Preminuo Leke Adesoye, osnivač Junglist Movementa

Osnivač Junglist Movementa Leke Adesoye preminuo je nakon borbe s rakom. Adesoye je bio ključna figura za jungle, drum 'n' bass i UK hip hop, a uspješno je djelovao i kao modni dizajner.
Prošle godine je objavljeno da je Adesoye poslan u bolnicu nakon što je ozlijedio nogu na nastupu. Pet mjeseci nakon toga dijagnosticiran mu je rak kostiju osteosarkom. Kako bi ga podržali u borbi s rakom, kreiran je GoFundMe koji je prikupio preko 16 tisuća funti, a u svibnju je objavljen i kompilacijski album 'The Aerosoul Album', na kojem su Seba, Double O i Harmony. No, nažalost, nakon što je proveo gotovo punu godinu dana u bolnici, izgubio je bitku u utorak (10. listopada). Vijest o smrti objavljena je na njegovoj Facebook stranici, u kojoj piše da je bio “okružen svojom obitelji i da nije osjećao nikakve bolove”.

Kao predani član jungle i drum 'n' bass zajednice, Adesoye je nastupao s Paradoxom i Davidom Daviesom kao dio grupe Mixrace. Ipak, Leke Adesoye bio je najpoznatiji po svojoj kultnoj Junglist Movement odjeći, brendom koji traje već 30 godina - Aerosoul Limited. Aerosoul Limited također je radio s njegovim drugim brendovima uključujući Hip Hop Movement, Babysoul, Soulero Sista i Aerosoul Africa. Sa svojim prepoznatljivim logotipom i porukom, brend su nosili Ghostface Killah, General Levy, Ian Wright, Daniel Kaluuya, Terri Walker i mnogi drugi.

Dok je studirao na London College of Fashionu, razvio je vještine free-hand ilustriranja inspiriran ranim raveom i jungle kulturom. Mnogi prepoznaju Junglist Movement iz filma Human Traffic iz 1999. u kojem je lik Koop, kojeg glumi Shaun Parkes, nosio jednu od Adesoyeovih majica.

Web stranica Aeosoul Limiteda opisuje Adesoyea kao "selektora, promotora, kustosa i rejvera, on je bio dio strukture scene od njenog početka i njegova je vizija oduvijek bila ne samo stvarati i sudjelovati u jednoj od najgraničnijih i prijelomnih pokreta kakve je Ujedinjeno Kraljevstvo ikad vidjelo, nego i poticati i promovirati taj pokret.

U nastavku pročitajte službenu izjavu o smrti Lekea Adesoyea.

Load the next article
Loading...
Loading...