Search Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Questlove režira novi dokumentarni film o kultom bendu Earth, Wind & Fire

Frontmen Rootsa objavio je vijest putem Instagrama

  • Mixmag/Pexels
  • 26 September 2024
Questlove režira novi dokumentarni film o kultom bendu Earth, Wind & Fire

Oscarom nagrađen redatelj Ahmir 'Questlove' Thompson režira novi dokumentarac o kultnom funk, soul i R&B bendu Earth, Wind & Fire. Frontmen Rootsa objavio je vijest putem Instagrama, u objavi prikladno objavljenoj 21. rujna navečer, referirajući se na hit grupe 'September' iz 1978. godine. “Definitivna priča o elementima”, kako je Questlove naziva, “Dolazi 2025.”.

Trenutačno bez naslova, film će istraživati povijest benda, kao i njihov golemi kulturni utjecaj i nasljeđe. “Budući da sam kršten u afrocentričnoj rijeci radosti ove moćne grupe, naučio sam o njima, naučio sam o nama i što je još važnije, naučio sam i ponovno se otkrio u tom procesu", kaže Questlove u objavi, dodajući da je uzbuđen što može igrati ulogu u "očuvanju njihove pozitivne, ali VRLO ranjive i stvarne priče o duši, sebi i borbi (“Soul, Self & Struggle”).” Uz punu podršku članova benda Earth, Wind & Fire i ekskluzivni pristup njihovim vizualnim, audio i pisanim arhivama, Questlove će ispričati “priču o tome kako je bend predvođen genijem iz Chicaga promijenio naš način razmišljanja, naše umove i naša srca”.

Osnovani od strane pokojnog Mauricea Whitea 1969., Earth, Wind & Fire jedan su od najutjecajnijih i najuspješnijih bendova svih vremena, prodavši više od 90 milijuna ploča diljem svijeta, izdavši 11 albuma koji su postali zlatni ili platinasti i koji su osvojili šest GRAMMY nagrada za hitove poput 'Shining Star', 'Let's Groove', 'Reasons' i, naravno, 'September.' Također su primljeni u Rock and Roll Hall of Fame 2000. godine.

Whiteov sin, Kahbran White, izlistan je kao jedan od izvršnih producenata filma. Preostali članovi, Philip Bailey, Verdine White i Ralph Johnson, rekli su u zajedničkoj izjavi: “Veselimo se ovom putovanju našeg benda i jako smo uzbuđeni što će Questlove režirati dokumentarac.”

Questlove, koji je i sam uspješan glazbenik sa šest nagrada GRAMMY iza sebe, debitirao je kao redatelj 2021. s filmom “Summer of Soul (...Or, When the Revolution Could Not Be Televised)”, dokumentarcem o festivalu koji se zbio u Harlemu, New York, tijekom ljeta 1969. Film je osvojio Oscara, BAFTA-u, nagradu Film Independent Spirit, nagradu Peabody i veliku nagradu žirija Sundancea.

Questlove je također djelovao kao izvršni producent u The League Sama Pollarda i dobitniku Sundance nagrade Descendant, Margaret Brown, nominirane za Emmyja. I ako to nije dovoljno, kreativni Questlove trenutno radi na dokumentarcu o životu i djelu Sly Stonea iz Sly and the Family Stone, te producira film o J Dilli. Također je koautor knjige Hip-Hop Is History, objavljene u lipnju ove godine, knjige koja istražuje 'kreativne i kulturne sile koje su stvorile i oblikovale hip-hop'.

Nedavna najava nadolazećeg dokumentarca dolazi samo nekoliko tjedana prije početka rezidencije Earth, Wind & Firea u The Venetian Resortu u Las Vegasu.

Load the next article
Loading...
Loading...