Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Upoznajte RadioGPT, radio na kojem je AI voditelj, DJ i pronalazi lokalne vijesti

Koristeći istu tehnologiju kao nedavni fenomen ChatGPT, tvorci ovog radija kažu da čak može stvarati postove na društvenim mrežama i kratke videozapise

  • Mixmag I Foto: Jonathan Velasquez/Unsplash
  • 3 March 2023
Upoznajte RadioGPT, radio na kojem je AI voditelj, DJ i pronalazi lokalne vijesti

Američka tvrtka sa sjedištem u Clevelandu, Ohio, stvorila je novu radiotehnologiju vođenu umjetnom inteligencijom pod nazivom RadioGPT, za koju tvrdi da može emitirati sve u eteru, od glasa i glazbe, pronaći lokalne vijesti, pa čak i kreirati objave na društvenim mrežama. Futuri, tvrtka koja stoji iza tehnologije, tvrdi u priopćenju za javnost da se sav sadržaj koji stvara, može u potpunosti lokalizirati na mjesto gdje se emitira. Korisnici mogu odabrati glasove generirane umjetnom inteligencijom, s emisijama koje vode do tri različita lika, ili možda još impresivnije (ili zastrašujuće), trenirati AI sustav da replicira glasove postojećih voditelja.

RadioGPT može, nadalje, izraditi skripte za emisije, pretražujući tisuće lokalnih objava na Facebooku, Twitteru i Instagramu kako bi saznao koje su teme u trendu i puštao glazbu. Zatim može odmah objaviti emisije kao podcaste pomoću POST dodatka, koji je također dizajnirao Futuri. Također, kako bi podržao i promovirao emisije, RadioGPT može kreirati blogove na web stranicama, postove na društvenim mrežama pa čak i kratke videosadržaje.

RadioGPT koristi istu GPT-3 tehnologiju kao i AI fenomen ChatGPT, koji je nedavno izazvao pomutnju u industriji tehnologije, digitalnog marketinga i medija. Čak je uzdrmao i obrazovni sektor, uz zabrinutost u školama i na sveučilištima zbog toga što ga učenici koriste za dovršavanje domaćih zadaća i zadataka.

Phil Becker, izvršni potpredsjednik za sadržaj u Alpha Mediji, jednom od Futurijevih partnera u ovom pothvatu, rekao je: “U Alpha Mediji uvijek tražimo inovativne načine za angažiranje naše publike. Zato smo dio Futurijeve RadioGPT beta grupe”, nastavio je i zaključio: “S RadioGPT-jevim vrhunskim jezikom i content tehnologijama, možemo isporučiti inovativno audio iskustvo u stvarnom vremenu.”

Load the next article
Loading...
Loading...