Search Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Rave The Planet, novo poglavlje Love Paradea, kreće ovaj vikend

Nova iteracija Love Paradea ugostit će 150 DJ-a na pozornicama diljem grada

  • Mixmag I Foto: ARNE MÜSELER
  • 6 July 2022
Rave The Planet, novo poglavlje Love Paradea, kreće ovaj vikend

Nova iteracija Love Paradea, Rave The Planet, trebala bi krenuti u Berlinu ovog vikenda. Događaj je opisan kao “techno parada slična kultnom događaju koji je posljednji put održan prije nekih 15 godina.” Ovo novo poglavlje Love Paradea trebalo bi se održati tijekom vikenda a uključuje nastupe 150 različitih DJ-a i nekoliko afterpartija na raznim mjestima diljem grada.

Rave The Planet trajat će od 9. do 10. srpnja a putovat će sedam kilometara kroz glavni grad Njemačke. Parada počinje u zapadnoberlinskom Kurfürstendammu do spomenika Großer Stern u Tiergartenu. Iako ovo nije povratak Love Paradea, barem kako kaže Dr. Motte, svakako označava novo poglavlje. “Ovo nije revival - ovo je novi početak”, rekao je za Resident Advisor.

“Ostavite očekivanja iza sebe i stvorimo nešto novo — opet zajedno. Svjesno smo odlučili ove godine imati samo demonstracijski marš, bez glavne pozornice, znači potpuni povratak korijenima. Poput ranih Love Paradea početkom devedesetih.”

Love Parade se prvi put pojavljuje 1989. godine, usporedo s padom Berlinskog zida i slavi plesnu glazbu, jedinstvo i stoji kao politička demonstracija koja je započela u Zapadnom Berlinu prije nego što je krenula kroz grad prema Istočnom Berlinu. Parada se polako proširila Njemačkom i tijekom godina preuzela sestrinske događaje u drugim gradovima. No, 2010. u Duisburgu je poginula 21 osoba jer je broj sudionika navodno dosegao 1,4 milijuna što je izazvalo gužvu tijekom cijele parade.

Nakon te katastrofe, Love Parade prestaje s radom u Njemačkoj, ali se proširuje na druge zemlje. Posljednji događaj koji se održao u Berlinu održan je 2006. “Oni pogođeni nisu željeli da ih se podsjeća na katastrofu zbog posttraumatskog stresa koji su doživjeli", kaže za RA Dr. Motte, izvorni osnivač prvog berlinskog Love Paradea.

Ove će godine Rave The Planet također poprimiti političku težinu i pokazati podršku zajednici plesne glazbe u Berlinu gdje su klubovi uglavnom zatvoreni već dvije godine. Rave The Planet kreće ovog vikenda i s afterpartyjima koji će se održavati svaki dan na mjestima među kojima su i Anomalie Art Club i Ost Hafen. Više detalja i line-up potražite OVDJE.

Load the next article
Loading...
Loading...