Search Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Financijski direktor Spotifya napušta tvrtku; unovčio je dionice vrijednosti 9.3 milijuna dolara dan nakon masovnih otkaza

Paul Vogel odlazi nekoliko dana nakon što je 17% Spotifyjevog osoblja otpušteno

  • Mixmag
  • 11 December 2023
Financijski direktor Spotifya napušta tvrtku; unovčio je dionice vrijednosti 9.3 milijuna dolara dan nakon masovnih otkaza

Spotify je objavio da će njihov glavni financijski direktor (CFO) Paul Vogel napustiti tvrtku. Vijest je uslijedila nakon izvješća da je unovčio milijune u dionicama, samo dan nakon što je objavljeno da će 17% Spotifyjevog osoblja biti otpušteno. Music Business Worldwide otkrio je u podnesku SEC-u 5. prosinca da je Vogel unovčio 47.859 dionica Spotifyja što je jednako 9,377 milijuna dolara. SEC pokazuje da je Vogel unovčio te dionice samo 24 sata nakon što je Spotify otpustio otprilike 1500 ljudi globalno.

Prema nalazima Music Business Worldwidea, godišnja osnovna plaća Paula Vogela iznosila je 600 tisuća dolara 2022., ali je također primio bonuse u vrijednosti od 6,187 milijuna dolara. Vogel bi trebao napustiti Spotify u ožujku 2024. u sklopu dogovora s izvršnim direktorom Danielom Ekom.

Ek je u međuvremenu objavio izjavu o odlasku Spotifyjevog financijskog direktora. Izjava glasi: “Spotify je krenuo u evoluciju tijekom posljednje dvije godine kako bi svoju potrošnju više uskladio s tržišnim očekivanjima, dok je istovremeno financirao značajne prilike za rast koje nastavljamo tražiti. Puno sam razgovarao s Paulom o potrebi pažljivog balansiranja ova dva cilja. S vremenom smo došli do zaključka da Spotify ulazi u novu fazu i da treba financijskog direktora s drugačijim iskustvom. Kao rezultat toga, odlučili smo se razići, ali jako cijenim čvrstu ruku koju je Paul pružio u podršci širenja našeg poslovanja tijekom globalne pandemije i ekonomske nesigurnosti.”

Ek nastavlja: “Dok pokrećemo potragu za novim vođom, činimo to iz pozicije snage. Neizmjerno sam ponosan na korake koje smo napravili kao tvrtka. Na pravom smo putu da ispunimo ciljeve koje smo zacrtali na našem Danu investitora, a naše nedavne radnje pomoći će nam da ubrzamo te napore. Radujemo se odabiru snažnog financijskog vođe za našeg sljedećeg financijskog direktora i uskoro ću podijeliti više detalja.”

Daniel Ek nazvao je nedavna otpuštanja “teškom odlukom” kako bi se “srezali troškovi”. Otpušteni zaposlenici navodno će dobiti pet mjeseci otpremnine i pet mjeseci zdravstvenog osiguranja. To inače nisu prva otpuštanja u Spotifyju ove godine - u siječnju je kompanija objavila da će otpustiti 600 zaposlenika, a daljnjih 200 u lipnju. Mixmag je kontaktirao Spotify za komentar.

[Via: Music Business Worldwide]

Load the next article
Loading...
Loading...