Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Najveći svjetski arhiv suvremene glazbe traži stalni dom

The ARChive of Contemporary Music u Hudson Valleyu sadrži više od 90 milijuna pjesama

  • Mixmag I Foto: Mr Cup/Unsplash
  • 15 November 2023
Najveći svjetski arhiv suvremene glazbe traži stalni dom

ARChive of Contemporary Music (ARC) traži stalni dom za svoju fizičku arhivu suvremene glazbe. Neprofitna organizacija drži više od 90 milijuna fizičkih zapisa u fizičkim formatima i trenutno traži novu lokaciju za pohranu arhive. Osnovan 1985. od strane B. Georgea i pokojnog Davida Wheelera, ARC se nalazio u New Yorku, no bio je prisiljen preseliti se u Hudson Valley 2020. zbog porasta stanarine i nedostatka prostora. No, sada i tamo treba financijsku pomoć.

“Prostor koji sada imamo je namijenjen za skladištenje poljoprivrednih proizvoda, a ne za urede”, kaže George za Billboard. “Mogli bismo biti prisiljeni iseliti se. Bez novog doma, više od tri milijuna snimaka, kao i milijuni povijesnih materijala koji obuhvaćaju sve kulture i rase, mogli bi zauvijek nestati”, stoji u priopćenju za javnost.

Kao najveća svjetska fizička arhiva suvremene glazbe, sadrži više od 2500 potpisanih albuma legendarnih izvođača među kojima su i The Rolling Stones, Jimi Hendrix, Bob Marley i Sex Pistols. U odboru savjetnika ARC-a nalaze se Jellybean Benitez, Youssou N’Dour, Q-Tip, Keith Richards, Nile Rodgers, Todd Rundgren, Fred Schneider, Martin Scorsese, Paul Simon i Mike Stoller. Emeritus odbor uključuje pokojnog Davida Bowieja, Carla Bernsteina, Jonathana Demmea, Michaela Feinsteina, Ellie Greenwich, Johna Hammonda, Jerryja Leibera, Earla McGratha, Loua Reeda i Jerryja Wexlera.

Prikupljanje sredstava dovelo je do anonimnog donatora koji je ARC-u poslao milijun dolara za pronalaženje trajnog prostora.

Donirajte za podršku ARC-u OVDJE.

Load the next article
Loading...
Loading...