Search Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Twitch pokreće opciju koja omogućuje DJ-ima da plaćaju streamanje glazbe zaštićene autorskim pravima

Izvršni direktor Twitcha Dan Clancy najavio je planove za uvođenje paid-for revenue programa nakon što je izjavio da DJ-i moraju “prijaviti zaradu“ na platformi

  • Mixmag/Pexels
  • 14 June 2024
Twitch pokreće opciju koja omogućuje DJ-ima da plaćaju streamanje glazbe zaštićene autorskim pravima

Novi feature na Twitchu omogućit će DJ-ima da koriste glazbu zaštićenu autorskim pravima u svojim streamovima u zamjenu za plaćanje naknade labelima i nosiocima prava, potvrdila je platforma.

"Twitch DJ program" uključuje ugovore s labelima kao što su Universal Music Group (UMG), Sony Music, Warner Music Group, među ostalima. To znači da streameri sada mogu platiti postotak svoje zarade labelima i vlasnicima prava kada koriste glazbu zaštićenu autorskim pravima.

Iz Twitcha kažu da će podijeliti troškove plaćanja labelima 50:50, premda će navodno platforma dobiti "nešto veći postotak" od ovoga. Update će utjecati samo na monetizirani stream, a Twitch "pokriva troškove za DJ-e koji još nisu monetizirali svoj rad.” Ova vijest se i očekivala nakon što je izvršni direktor Dan Clancy u travnju potvrdio da će biti uspostavljena nova streaming "struktura". Najava je odgovor na sve veće probleme s autorskim pravima i uklanjanja na platformi posljednjih godina, posebno nakon dramatičnog povećanja DJ streamova na Twitchu tijekom pandemije Covid-19.

"Ključno je da DJ-i shvate da status quo na Twitchu nije održiv, a svaka održiva budućnost koju zajednica treba, traži rješenje od nas. U posljednjih nekoliko godina surađivali smo s glazbenim partnerima na razvoju ovog programa. On je primjenjiv samo na one koji live streamaju kao DJ-i i ne primjenjuju se na druge upotrebe glazbe", rekao je Clancy i nastavio: “DJ-i će morati potvrditi novi sporazum koji će se primjenjivati na svako streamanje na njihovom kanalu. Za one koji samo emitiraju DJ sadržaj honorarno, preporučujemo stvaranje drugog samostalnog kanala posvećenog DJ live streamu”.

Da biste pročitali cijelu izjavu, kliknite OVDJE.

Load the next article
Loading...
Loading...