Search Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Ubijen bivši urednik Mixmaga Dom Phillips

Nastradao je zajedno s Brunom Pereirom, stručnjakom za brazilske starosjedioce; osumnjičeni je priznao ubojstvo a tijela su nađena u Amazoni

  • Mixmag I Foto: CHRIS J RATCLIFFE / GREENPACE
  • 17 June 2022
Ubijen bivši urednik Mixmaga Dom Phillips

Muškarac je priznao da je ubio bivšeg urednika Mixmaga Doma Phillipsa i stručnjaka za brazilske starosjedioce Brunu Pereiru. Policija je otkrila ljudske ostatke u Amazoni u blizini mjesta gdje su dvojica muškaraca nestala 5. lipnja. Policija je za ubojstvo osumnjičila ribara Amarilda da Costu, koji je uhićen prošlog tjedna zbog posjedovanja oružja, te njegovog brata Oseneya da Costu, kojeg je policija privela u utorak. Amarildo da Costa je na kraju priznao da je ubio i raskomadao dvojicu muškaraca, otkrio je šef regionalne policije Eduardo Fontes na pressici za novinare u srijedu, 15. lipnja.

“U utorak nas je obavijestio o mjestu gdje su tijela pokopana i obećao je da će danas ići s nama na mjesto kako bismo mogli potvrditi gdje su tijela pokopana", rekao je Fontes i dodao: “Još uvijek istražujemo. Ovo je bio značajan napredak. Cilj nam je dobiti sigurne dokaze kako bismo podignuli optužnicu.”

Phillips je radio u Mixmagu od 1991. do 1999., a bio je urednik časopisa od 1993. do 1997. On je skovao žanrovski izraz “progressive house” u članku u časopisu iz 1992., a napisao je i knjigu iz 2009. Superstar DJs Here We Go!: Uspon i pad Superstar DJ-a.

Phillipsov novinarski fokus od 2007. bio je na Brazilu, njegovim autohtonim zajednicama i okolišu, pišući za razne novine uključujući Guardian, Washington Post, New York Times i Financial Times. Kritički je izvještavao o raznim temama, uključujući politiku brazilskog predsjednika Jaira Bolsonara, korupciju među predsjednikovim političkim saveznicima, bavio se istraživanjem tvrtki za preradu mesa kao i ilegalnom sječom šuma Amazone koja utječe na autohtone zajednice.

Bruno Araújo Pereira bivši je državni službenik čiji je rad bio usmjeren na zaštitu brazilskih plemena bez kontakta. Redovito je primao prijetnje od drvosječa i rudara koji žele eksploatirati autohtone zemlje.

Organizirano je prikupljanje sredstava za pomoć obiteljima Phillipsa i Pereire. Donirajte OVDJE.

[Via: Guardian & Reuters]

Loading...
Loading...