Search Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Underground Resistance tema su nadolazećeg Rolandovog mini-dokumentarca

Rolandova serija dokumentaraca do sad je pokrila Stones Throw Records, Sister Bliss i Carla Craiga

  • Mixmag
  • 29 February 2024
Underground Resistance tema su nadolazećeg Rolandovog mini-dokumentarca

Proizvođač proizvođač elektroničkih glazbenih instrumenata Roland podijelio je najnoviju epizodu svoje mini-dokumentarne serije, koja govori o detroitskom Underground Resistanceu, pod nazivom "Somewhere in Detroit": Underground Resistance, Submerge, Techno and the Detroit Way. Rečeno je da će epizoda, čija je premijera zakazana za 1. ožujka, pokriti priču o detroitskom kolektivu, kao i o kreativnoj kulturi u gradu, “afroameričkim korijenima” techna, diskografskoj kući Submerge i još mnogo toga.

Prema Electronic Grooveu, Somewhere in Detroit uključuje intimne razgovore sa suosnivačem Underground Resistance Mikeom Banksom, detroitskim producentom Waajeedom i drugim istaknutim osobama s gradske glazbene scene.

U traileru objavljenom na Rolandovom YouTube kanalu, Mike Banks, poznat i kao 'Mad Mike', rekao je: “Mnogo toga što sada slušate je lažno, pretjerano producirano, bez ikakvog pravog uporišta. Za nas underground nije bio lažan, bio je stvaran, znaš?” U kasnim 80-ima diskografsku kuću osnovali su Mike Banks, Robert Hood i Jeff Mills. Dok su Mills i Hood 1992. godine napustili UR, Banks je nastavio raditi s labelom. UR je 2022. izdao tri nova EP-a s glazbom Wavejumpersa, Mano De Fuego i Mikea Ellisona, umjetnika govorne riječi. Iako je grupa oduvijek bila politički vođena, posljednjih godina kolektiv je navodno "preusmjerio svoj dio detroitskog techno naslijeđa u svrhu društvenog aktivizma, trgujući glavnom popularnošću i financijskim uspjehom za neovisnost i samoodređenje."

Japanski multinacionalni proizvođač elektroničkih glazbenih instrumenata, Roland, na YouTubeu ima zbirku demo i informativnog sadržaja. Prethodni videi uključuju Roland Keyboard Rigs sa Sister Bliss i Roland x Ashton Miranda: Musical Mathematics s Edom Sheeranom.

Trailer za spomenuti mini-dokumentarac dostupan je na YouTubeu.

Load the next article
Loading...
Loading...