Menu
Home Novosti Menu
Novosti

U Nizozemskoj se pokreće prvi festival fokusiran isključivo na vinile

Haarlem Vinyl Festival trebao bi se prvi put održati sljedeće godine

  • Mixmag I Foto: Mixmag
  • 10 October 2022
U Nizozemskoj se pokreće prvi festival fokusiran isključivo na vinile

Prvi svjetski festival posvećen ljubiteljima vinila pokreće se sljedeće godine u Nizozemskoj. Haarlem Vinyl Festival održat će se po prvi put u nizozemskom Haarlemu, nedaleko od Amsterdama, posljednjeg vikenda u rujnu 2023. S ključnim fokusom na sajmove vinila, HVF će također predstaviti desetke umjetničkih, kulturnih i događaja uživo diljem grada uz nastupe više od 100 umjetnika, od DJ-eva do hip hop i elektro izvođača, trodnevni događaj slavit će cijeli spektar žanrova.

Suosnivač festivala, Richard Zijlma - inače bivši direktor Amsterdam Dance Eventa - očekuje oko 15.000 posjetitelja na inauguracijskom događaju sljedeće godine. “Svi znamo kultni frankfurtski Buchmesse i filmski festival u Cannesu,” kaže Zijlma. “U Haarlemu nam je cilj stvoriti vodeći festival vinila koji privlači posjetitelje iz cijeloga svijeta koji žele uroniti u kulturu vinila”, objasnio je. “Grad Haarlem je matična baza za širok raspon umjetnika, klubova i diskografske industrije, jedne od najvećih svjetskih tvornica za prešanje vinila odgovorne za više od 11 milijuna ploča godišnje.”

Festival bi se trebao održati od 29. rujna do 1. listopada 2023. i to na brojnim "jedinstvenim mjestima" diljem grada. Uz glazbu uživo i DJ setove, HVF će također ugostiti sajam gramofonskih ploča, glazbene panele, pop-up nastupe, konferencijski program, sesije slušanja te vinilne umjetničke i kulturne rute kroz grad tijekom tri dana, i danju i noću.

Program Haarlem Vinyl Festivala bit će objavljen uskoro a ostale detalje provjerite ovdje.

Load the next article
Loading...
Loading...