Menu
Home Novosti Menu
Glazba

Vraća se kultni label Chicago housea, DJ International Records

Prvo formalno izdanje mu je nova verzija klasika “Promised Land”

  • Mixmag I Foto: Mixmag
  • 19 January 2021
Vraća se kultni label Chicago housea, DJ International Records

DJ International Records, label iz Chicaga, ključan u širenju house glazbe širom svijeta, ponovno je pokrenut. Kupljen je i pod isključivom je licencom Last Man Musica, a na čelu je suosnivač labela Rocky Jones.
Tim je povodom DJ International objavio novu verziju klasika vocal housea “Promised Land“, koju je ponovno snimio originalni vokal, Anthony Thomas. Pjesma i dalje ima istu duhovnu energiju kao i original, s ponešto osvježenim zvukom. Prvi je put objavljena 1987. godine a originalni producent bio je Joe Smooth. Najavljena je kao jedna od najboljih himni housea ikad napravljena, a Thomasov se uzbudljivi vokal urezao u bogatu povijest žanra.
DJ International Records već je prošle godine lagano počeo s radom i to izdavanjem posthumne skladbe Frankieja Knucklesa “Carefree (I Am A Star)”, što je prvo izdanje s nadolazećeg albuma Jackmaster 7, nakon prethodnih šest koje je label objavio između 1997. i 1991. “Promised Land” predstavlja formalno ponovno pokretanje labela.

Pročitajte i ovo: Trax Records: Zašto se legende Chicago housea bore za svoja prava

Tijekom godina brojni su velikani house glazbe izlazili na DJ International Recordsu, uključujući Stevea “Silk” Hurleyja, Tyreea, Marshalla Jeffersona i “Fast” Eddieja Smitha.
Govoreći o razvoju house glazbe sredinom 1980-ih kada je DJ International prvi put lansiran, Rocky Jones je rekao: “DJ-i u Chicagu u to su doba bili najnapredniji DJ-i na svijetu. Neki na radiju, drugi u vrlo progresivnim klubovima, a sve za željom da kao DJ-i orkestriraju plesnim podijem i plesačima. Htjeli ste ljudima dati ono što žele, o tome se zapravo radilo u house glazbi.”

Pročitajte i ovo: Preminuo Benji Espinoza, suosnivač kultnog labela DJ International Records

O smrti Benjija Espinoze, Lugo Rosado rekao je: “Benji je važan i zaslužuje ogromno poštovanje. Ljudi poput Larryja Levana, svih ključnih imena elektrofunka, hip hopa i punka koji su odrasli da poštuju čikašku glazbu... Benji je u tome imao ogromnu ulogu. Espinoza bio sjeo u avion i obavljao posao diljem svijeta. Da on nije pomogao promovirati DJ-e, umjetnike i producente house glazbe, ona se ne bi proširila svijetom onako kako jest.”

Rocky Jones i Benji Espinoza

Load the next article
Loading...
Loading...