Search Menu
Home Novosti Menu
Eventi

Ove subote u pulskom Kotaču starta prvi event zimske sezone Walls serijala

Premijerno nastupa dvojac iz Kongres kolektiva

  • Mixmag Adria/Press
  • 31 October 2023
Ove subote u pulskom Kotaču starta prvi event zimske sezone Walls serijala

U pulskom klubu Kotač ove subote, 4.11., na rasporedu je prvi event zimske sezone Walls serijala koji premijerno ugošćuje dvojac iz Kongres kolektiva. Vazdaisti i Pres stižu iz Zagreba u kojem s važnim i hvalevrijednim eventima za techno scenu, beskompromisno predstavljaju žanr i obrazuju publiku i sebe.

Vazdaisti, odnosno Grgur, je DJ, dizajner, reporter i aktivni promotor elektronske glazbe i scene. Njegov stil, iako uvijek isti, nikad nije isti. Odlikuje ga dinamičan zvuk protkan živopisnim perkusijama i blago opojnom melodijskom tematikom. Općenito, to je mješavina balkanskog stava, flegmatičnosti, smjelosti, ugodnosti, nelagode i iracionalnog šarma. Osnivač je i voditelj događaja Princip.ba od kojih su najistaknutiji Developer, Nihad Tule, Linear System, Lag, Volster, te nastoji prikazati cjelovitu priču pojedinca u masi kroz događaje kao konceptualiziranu umjetnost. Također, kao osnivač multidisciplinarnog Kongres Kolektiva, postavlja nove standarde na različitim poljima scene i razvija jednu od perspektivnijih priča, usmjerenu na opći boljitak, razvijajući zajednicu i pokret koji nadilazi njezina očekivanja.

Drugi član kolektiva, Pres, odnosno Dominik, još u srednjoj školi otkriva elektronsku glazbu i nakon prvih koraka po raznim žanrovima upoznao je i roni sve dublje u techno. Nakon što je pronašao mjesto u novoformiranom Kongres Kolektivu, njegova se svrha više usredotočila na preoblikovanje i reformu lokalne techno scene. Sada sa sjedištem u Zagrebu, ugošćuje međunarodne DJ-e i producente na svom klupskom programu serije MVMNT i dijelio je DJ pult s brojnim izvođačima s lokalne i međunarodne scene.

Event počinje u 23h, u setovima će se čuti puno njihove vlastite produkcije u kombinaciji sa aktualnim i konkretnim techno izdanjima današnjice, a za support su zaduženi rezidenti Glocke i Herceg.

Load the next article
Loading...
Loading...