Search Menu
Home Novosti Menu
Dodaci

Astralis - euforija koja traje!

Zagrebački klupski ciklus koji traje još od 1998.

  • Mixmag Adria / fotograf: Goran Telak
  • 5 April 2019

U subotu 30. ožujka, održan je još jedan u beskonačnom nizu Astralis partija, a u velikoj su dvorani zagrebačkog kluba Boogaloo pred oduševljenom publikom nastupili Insolate, Damir Ludvig i DJ Go Cut.

U noći koja je obilježila pomicanje kazaljke sa zimskog na ljetno računanje vremena, svaka je sekunda imala dozu euforije kakva se rijetko doživljava na ostalim klupskim eventima. Publika koju je činio spektar rasplesanih partijanera od osamnaestogodišnjaka do pedesetogodišnjaka, gotovo je endemična pojava na klupskoj sceni uopće. No, to zapravo nije čudno, budući da je Astralis najdugovječniji program elektroničke glazbe u Hrvatskoj, a prvi je održan u kultnom prostoru Mungos još 1998.

Večer je otvorio Damir Ludvig, koji je tijekom četverosatnog seta publiku odveo na glazbeno putovanje od inteligentne elektronike i progressive house zvuka, do energičnih acid techno singlova i klasika kao što je "Turkish Bazar".

- Uvijek nam je važno da Astralis predstavlja novitete koji ovih dana najbolje funkcioniraju u klubu - tvrdi Ludvig i dodaje:

- No, doza nostalgije za starije partijanere, često posluži i kao edukativno štivo za nove generacije koje tek otkrivaju bogati svijet underground elektronike.

Zavodljivim omjerom starog i novog zvuka, Ludvig je aktivirao sve na plesnom podiju, što je Goran “DJ Go Cut” Vlajić vješto iskoristio kako bi atmosferu raspalio još jače. U sklopu visokokaloričnog seta, DJ Go Cut je izveo i svoj novi singl “Ossa”, kojim je dodatno zapaprio uzavrelu atmosferu u dvorani.

U trenutku u kojem je Insolate preuzela DJ pult, postalo je jasno da su dvije trećine partija prošle munjevitom brzinom, no energični pokreti partijanera nisu ukazivali na znake umora. Neposredno nakon američke turneje i objave singla za vrhunsku etiketu Suara, Insolate je bolja nego ikad. Iskusna i karizmatična, iscijedila je i zadnje atome snage iz publike u klubu Boogaloo, a dio je plesača spontano skočio na pozornicu i plesao kao u filmovima o plemenskim obredima sjevernoameričkih Indijanaca. Prezentirajući set futurističke plesne glazbe, Insolate je elegantno ubacila i pokoji klasik, kao što je "Spastik", te neumorno držala atmosferu na vrhuncu sve do samog svršetka.

Bilo bi nemoguće definirati formulu uspjeha ove klupske večeri koja je desetljećima održala intenzitet, unatoč stalnoj promijeni trendova i jakoj konkurenciji. Ipak, podrška publike je neupitni čimbenik koji Astralis održava uvijek svježim. Iako još nije objavljen sljedeći datum ovog eventa koji vode Damir Ludvig i DJ Go Cut, partijaneri već od završetka zadnjeg, priželjkuju početak novog Astralisa.

Loading...
Loading...