Search Menu
Home Novosti Menu
Glazba

Fresh: Bekka

Electro – pop senzacija Bekka iz Vinkovaca

  • Jovana Radovanović | Foto: Bekka Press
  • 15 April 2021

Stiže nam proleće, a sa njim i nova muzika i naleti inspiracije. Ovog puta vam predstavljamo mladu izvođačicu Bekku koja nam dolazi sa YEM labela. Sanjiva 18-godišnja electro-pop senzacija iz Vinkovca, grada u Slavoniji, privukla je pažnju hitom “Želim” čiju muziku i tekst potpisuje ekipa iz Pocket Palme. Upoznajte Luciju a.k.a. Bekku!

Lucija se oduvek bavi pevanjem, ali donedavno to je bio samo hobi i nešto što neizmerno voli. Po susretu sa Anjom iz Pocket Palme, odlučuje da se ozbiljnije bavi muzikom i prave prvu zajedničku pesmu. Vrlo brzo, Luka i Anja smišljaju koncept prvog singla koji je dosta dugo bio na stand byu, što zbog Lucijinih privatnih obaveza, što zbog korone. Sredinom marta “Želim” - Bekkin prvi singl – zaplovio je YouTube talasima i do sada pokupio više od 25.000 pregleda. Wow!

Sa Bekkom smo razgovarali o počecima, muzičkim uzorima, koncertima, planovima i još nečemu. Na naše pitanje da li veruje u muzičke uzore, Bekka je odgovorila: “Teško je smisleno odabrati neki uzor jer slušam puno različite glazbe pa zapravo sve što čujem bar malo utječe na mene, tako da, što se tiče same glazbe, ne mogu baš dati konkretan odgovor, ali obožavam vokale diva kao što su Whitney Houston, Christina Aguilera, Jennifer Hudson i Sohyang. Glasovi kao što imaju one teško se nalaze.”

Pročitajte i ovo: Fresh: Tam

Iako je više vremena provela nastupajući uživo nego što je provela u studiju, Bekka preferira 'studio-time' zbog opuštene atmosfere koja tamo vlada. Ipak, sigurna je da će joj iste osećaje izazivati i nastupi uživo jednom kad i oni dođu na red.
Spot kojim je i privukla našu pažnju, za pesmu “Želim”, rađen je u prepoznatljivoj neonskoj estetici, a potpisuje ga talentovani Benjamin Strike. Ako glavna rediteljka sveta – korona – ne zakomplikuje stvar – do kraja ove godine Bekka planira izbacivanje još nekoliko spotova i prvog albuma.

I to nije sve! Na talasu uspeha prvog hita, Bekka planira da i sama počne sa pisanjem tekstova i muzike. Naravno, podjednako joj je zabavno da učestvuje u autorskom i kreativnom delu stvaranja sa svojim kreativnim saborcima. Njeni dalji muzički planovi zavise od uspeha albuma koji jedva čeka da podeli sa svetom.

Jedna od najlepših muzičkih uspomena joj je live izvedba pesme “I'm Afraid” pevačice Lily M. B u skopu KPOP World Festivala u Zagrebu: “Bio je to moj drugi nastup. Kada je publika podignula svoje mobitele u zrak i upalila bljeskalice, imala sam osjećaj da sam na svom koncertu, tako da jedva čekam da se trenutna situacija smiri da mogu iskusiti reakcije publike na moj autorski rad.”

Nismo zaboravili da je pitamo kako se pandemija odrazila na nju lično, kao i muzičko stvaralaštvo: “Nisam previše osjetila utjecaj pandemije jer sam se glazbom počela baviti tek ove godine, pa nisam ni imala priliku iskusiti sve strane glazbene karijere. Naprotiv, čak sam imala više vremena posvetiti se glazbi, ali zbog lockdowna, neizvjesnih planova i obaveza, ponekad je teško surađivati s drugima kako treba jer se često sva komunikacija s ljudima s kojima radim svodi na poruke, pozive i mailove, umjesto uživo. Međutim, nadam se da će se situacija uskoro riješiti, a i planiram upisati fakultet u Zagrebu pa će mi u svakom slučaju biti lakše raditi na glazbi.”

Poslušajte, lajkujte, pratite vijesti oko Bekke na YouTubeu i na Instagramu.

Next Page
Loading...
Loading...