Search Menu
Home Novosti Menu
Tech

Najbolji DJ mikseri u 2021.

DJ mikseri za klub, festival, studio ili vašu dnevnu sobu

  • Mixmag I Foto: Mixmag
  • 9 March 2021

Nakon izbora ponajboljih aktualnih modela slušalica, kontrolera i gramofona koje smo vam predstavili proteklih tjedana, na red su došli i DJ mikseri. Izdvojili smo najbolje modele četverokanalnih, dvokanalnih, rotary, battle i low budget miksera. Kao i prethodnih godina, u kategoriji DJ miksera, mrtvu utrku na tržištu vode Pioneer i Allen & Heath. U višem cjenovnom razredu, među ova dva branda umiješao se i Rane, dok u onom nižem solidno kotiraju Numark, Behringer i još neki proizvođači. Slijedi izbor DJ miksera, dostupnih na tržištu 2021. godine...

ALLEN & HEATH XONE:96

Za početak, svi ljubitelji zvuka engleskih kraljeva analogije, Allena & Heatha, složit će se kako trenutno nema boljeg miksera od njihovog XONE:96. Četiri kanala, uz prepoznatljivi dizajn, ovaj model uključuje zvučnu karticu kompatibilnu s Traktor Scratch softverom, 2 USB ulaza, X-Link za spajanje kontrolera te klasične XONE filtere. EU cijena od 1.500 €.

PIONEER DJ DJM-V10

S druge strane, fanovi Pioneera isto će reći za DJ DJM-V10 koji nudi šest kanala za prošireni DJ setup. Pioneer je na ovaj model, po prvi put, ugradio četiri EQ potenciometra, umjesto standarna kao i potenciometar u funkciji kompresora. Kvalitetu zvuka jamči provjereni 64-bitni procesor. Ovaj premium model Pioneera, u prosjeku, stoji dvostruko više od XONE:96, odnosno oko 3.000 €.

PIONEER DJ DJM-900NXS2

Cjenovno nešto pristupačniji je četverokanalni Pioneer DJ's DJM-900NXS2. Uz identičnu tehnologiju audio procesora kao kod V10, ovaj model sadrži šest efekata (Sweep, Filter, Crush, Dub Echo, Noise and Space), Magvel crossfader te X-Pad s 14 ritmičkih efekata. Mikser je kompatibilan s rekordboxom, Traktorom, Seratom i ShowKontrolom. Cijena mu se u EU kreće oko 2.000 €.

NUMARK M6 USB

Numark M6 USB se našao na našoj listi, iz jednostavnog razloga što predstavlja trenutno
najpovoljniji četverokanalni DJ mikser. Dostupan je već za 200tinjak eura, a osim četiri kanala, M6 nudi i USB ulaze. EQ i izlazni zvuk i više nego solidni, s obzirom na cijenu.

ALLEN & HEATH XONE:23

U klasi dvokanalnih modela, Allen & Heath uvijek ima svog igrača, a aktualni je model na tržištu XONE:23. Jednostavan i atraktivan, ovaj model sadrži sve elementarne funkcije DJ miksera, uz low pass i high pass filtere te standarnu kvalitetu zvuka, baš poput modela iz više A&H klase. Cijena XONE:23 u EU je oko 300€.

PIONEER DJ DJM-250MK2

I Pioneer je u ovoj klasi, u prošlosti, imao nekoliko vrlo popularnih modela. Tu tradiciju nastavlja i DJM-250MK2 kojeg bismo najjednostavnije mogli opisati kao prepolovljeni mikser DJM-900NXS2. Ovaj model uglavnom sadrži sve njegove funkcije, osim što ima dva kanala manje. Cijena od 300€ čini ga i napristupačnijim modelom od svih Pioneer miksera.

RANE MP2015

U zoni rotary modela dominira Rane korporacija, a za svoj model MP2015 ponosno ističu kako je riječ o najboljem mikseru kojeg su ikad proizveli. Nastao na temeljima rotary klupskih miksera s početka 70-ih, ovaj model s četiri kanala odlikuje se vrhunskim zvukom te pouzdanošću i dugotrajnošću. Svima koji preferiraju potenciometre umjesto fadera za glasnoću kanala, MP2015 jamči užitak u tzv. smooth prijelazima. EU cijena je cca 2.000€.

OMNITRONIC TRM202 MK3

Ako ste među ljubiteljima rotary DJ miksera, ali su Raneovi modeli cjenovno izvan vašeg dosega, možda bi vas zadovoljio dvokanalni Omnitronic's TRM202 MK3 (ili četverokanalna izvedba MK4 version). No, osim što ćete zadovoljiti svoju želju za rotary miksanjem, ovi modeli su prilično ogoljeni od nekih dodatnih funkcija. Cijena MK3 modela je cca 300€.

RANE SEVENTY-TWO MKII

Osim rotary miksera, Rane trenutno stoji i iza ponajboljeg scratch-battle modela, Seventy-Two MKII. S čeličnim kučištem i aluminijskim FX tipkama, ovaj model je očito predviđen za turntablism egzibicije u teškoj kategoriji. No, da se ne radi o nekoj sirovoj mašineriji, dokazuje i touchscreen od 4.3'' i implementirani SP-8 sampler. Cjenovno je u klasi MP2015, odnosno oko 2.000€.

BEHRINGER NOX404

Tradicionalno ekonomični Behringer, svojedobno je, svojom popularnom VMX serijom, DJ miksere gotovo odveo u consumer electronic proizvode, a i na našoj listi zaslužuje mjesto sa svojim modelom NOX404 (ili još povoljnijom NOX101 izvedbom). Po cijeni od cca 150€, dvokanalni NOX404 nudi zvučnu karticu, USB ulaze, efekte, čvrstu izradu i solidan zvuk.

Next Page
Loading...
Loading...