Search Menu
Home Novosti Menu
Vikend preporuke

Mixmag vikend preporuka

S obzirom na novonastalu situaciju nudimo nešto drukčije preporuke ovog vikenda (13. & 14.03.)

  • Mixmag Adria I Foto: Unsplash (Christine Hume)
  • 13 March 2020

Budući da su, uslijed epidemije koronavirusa, u čitavoj regiji nastupile izvanredne okolnosti, Mixmag Adria vam preporuča da vikend provedete u sigurnosti vlastitog doma, uz glazbu, film, seriju ili knjigu...

Ako ste u mogućnosti, pregledajte naše preporuke dokumentarnih filmova na Netflixu...

Ili naš popis naslova za izbornu lektiru...

Simon Reynolds – ''Energy Flash: A Journey Throught Rave Music and Dance Culture''

Aktualno i nadopunjeno izdanje Energy Flasha, knjige originalno napisane 1998. godine, uz techno i house bavi se usponom trancea, krizom i konsolidacijom plesne kulture, pojavom raznih žanrova koji su se razvili kasnije poput dubstepa a u izdanje je dodano i poglavlje o preradama stvari i DJ-ingu. Ukratko, cijela knjiga je teorija plesne kulture uz pripadajuće intervjue.

Rašeljka Krnić, Benjamin Perasović – ''Sociologija i party scena''

“Sociologija i party scena” nudi pregled teorijskih pitanja temeljenih na primjeru zagrebačke elektroničke scene, a podaci su dobiveni iz raznih istraživanja. U knjizi se mogu pronaći pojmovi poput poput techno plemena, ali i plesa kao vrste rituala koji se izvodi nasuprot razuma.

Laurent Garnier, David Brun-Lambert – Electrohoc

Garnier u ovoj knjizi opisuje svoj cijeli karijerni put- od toga kako je postao DJ, kako i zašto je nastala house glazba, prepričava ilegalne partije te objašnjava kako je zapravo nastao rave.

Uz odlomke nalaze se i imena stvari koje su tada bile aktualne i koje su povezane sa pričama, a možete ih poslušati na pedrobroadcasts.com.

Kao glazbenu podlogu predlažemo vam i naš Exclusive Mix serijal, u kojem možete pronaći setove regionalnih i inozemnih DJ / producentskih imena: Insolate, Chipi, Sonia Calico, Marina Karamarko, Reblok, PEZNT, Damir Ludvig, OFFAIAH, Jess Bays...

Next Page
Loading...
Loading...