Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Adam Beyer otvara jubilarni Fresh Wave Festival!

Neki od najutjecajnijih izvođača sa svjetske glazbene scene dolaze u Banja Luku od 11. do 13. kolovoza na deseto izdanje festivala

  • Mixmag Adria I Foto: Press
  • 6 April 2022
Adam Beyer otvara jubilarni Fresh Wave Festival!

Jubilarno izdanje Fresh Wave Festivala ugostiće neke od najcjenjenijih i najutjecajnijih izvođača sa svjetske muzičke scene, a prvo veliko ime, koje će ovog ljeta, od 11. do 13. avgusta nastupiti na fantastičnoj tvrđavi Kastel u Banja Luci je ikona techno zvuka, legendarni DJ i producent Adam Beyer!
Bit će to njegov prvi nastup na FW-u, a dašak jedne nevjerojatne muzičke karijere, koja traje još od 1993. godine, od kada je u stalnom usponu, osvježit će publiku na otvaranju desetog Fresh Wave Festivala! Stalni stanovnik čuvene DJ Magazine TOP 100 Liste, iza sebe ima šest studijskih albuma, veliki broj singl i EP izdanja i mnoštvo saradnji sa najvećim imenima svjetske elektronske scene!

Švedski techno DJ i producent je na čelu jedne od najutjecajnijih i najdugovječnijih izdavačkih kuća Drumcode, koja svoj utjecaj na svjetskoj glazbenoj sceni, kroz gotovo nebrojene suradnje sa artistima sa svih svjetskih meridijana, širi još od 1996. godine! Moglo bi se reći da je njegova misija pronalaženje i prezentovanje svijetu onog što je u muzici nakvalitetnije i onoga što techno čini tako poželjnim, a osim kroz objave izdanja Drumcodea, tu misiju ispunjava i kroz Radio show: Drumcode Live, čiji auditorijum prelazi 11 miliona slušalaca sedmično, što ovaj show iz sedmice u sedmicu čini najslušanijim broadcast techno sadržajem na svijetu!

Legendarnu “Your Mind“ slušat ćemo na najvećoj festivalskoj bini u četvrtak, 11. avgusta 2022. godine, a s obzirom na veliki uticaj koji Adam ima na svjetsku techno scenu, očekuje nas još mnogo pažljivo selektovanih izdanja, koja će, bez sumnje, obilježiti predstojeće ljeto i deseto izdanje Fresh Wave Festivala!

Ovogodišnje EP izdanje pod nazivom “Dirty Lagoon” sa oduševljenjem je dočekano na svim relevantnim muzičkim platformama i top listama, a svoju viziju svijeta upotpunio je i odlukom da sav profit od ovog izdanja donira svjetskim ekološkim organizacijama, što ga suprostavlja komercijalnom načinu razmišljanja i dovoljno govori o tome o kakvom se zapravo izvođaču radi.

Zahvaljujući mnogobrojnim posjetiocima, koji su u proteklim godinama postali armija obožavalaca najvećeg muzičkog festivala u BiH, Fresh Wave Festival je prepoznat i nagrađen priznanjima i rado posjećen od festivalske publike iz više od 30 svjetskih zemalja, što Banja Luku stavlja ne samo na regionalnu i evropsku već i svjetsku mapu destinacija, koje se jednostavno moraju posjetiti, čime je festivalski doprinos društvenim oblastima grada gotovo nemjerljiv, a sadržaji namjenjeni posjetiocima festivala nenadmašni!

It’s time to celebrate! Fresh Wave Festival 10!

Load the next article
Loading...
Loading...