Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Annie Mac napušta Radio 1 nakon 17 godina

Kaže da namjerava provoditi više vremena sa svojom djecom, stvarati podcaste i pisati

  • Mixmag I Foto: Mixmag
  • 22 April 2021
Annie Mac napušta Radio 1 nakon 17 godina

Annie Mac najavila je da napušta BBC Radio 1 nakon 17 godina. Objavila je to na svom Twitteru kao i jučer, 20.4., u eteru
Annie je najpoznatija po svom glazbenom showu koji se vrti na Radio 1 radnim danima između 18 i 20 sati a u kojem predstavlja novu glazbu.
A evo što kaže o odlasku: “Još uvijek se čudim magiji radija. Toj odgovornosti rukovanja pjesmama koje su toliko snažne da vas mogu pokrenuti, zaustaviti i rasplamsati emocije. Uvijek sam iz studija izlazila lakša i sretnija nego kad sam u njega ulazila.”

Pročitajte i ovo: 22 umjetnika koja su oblikovala prošlo desetljeće

Započela je kao pomoćnica u studiju 2002. godine, a dvije godine kasnije je pokrenut Annie Mac Mashup koji se emitirao četvrtkom navečer. Kasnije je emisija premještena na petak, gdje je slušateljima pomogla u slaganju soundtracka za vikend.
U izjavi je dodala kako su njezini razlozi za odlazak želja da provodi više vremena sa djecom te da radi na podcastima i piše više knjiga.
Njezin podcast Changes usredotočen je na to kako se suočavamo s promjenama u našem životu, dok je njezin debitantski roman Mother Mother priča o ovisnosti, a trebala bi izaći u svibnju.
Osim toga je poručila: “Svim umjetnicima koji su dolazili u moje emisije, najinspirativnije je gledati vas kako odrastate u svoju umjetnost, iskorištavate svoj talent i preuzimate kontrolu nad svojim karijerama. Hvala vam što ste podijelili svoje priče sa mnom.”
Njezin posljednji show emitirat će se 30. srpnja, a nasljedit će je Clara Amfo, počevši od rujna 2021. Annie Mac završila je izjavu napomenom da će se vratiti radiju kad za to bude vrijeme.

Load the next article
Loading...
Loading...