Search Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Berlin uvodi besplatno i anonimno testiranje na droge

'Drug Checking' projekt daje rezultate nakon tri dana

  • Mixmag I Foto: Danilo Alvesd/Unsplash
  • 12 June 2023
Berlin uvodi besplatno i anonimno testiranje na droge

Berlin je službeno pokrenuo legalnu shemu testiranja na droge, omogućujući ljudima da se anonimno i besplatno testiraju na droge. Senatski odjel za zdravstvo najavio je novu shemu pod nazivom 'Drug Checking', koju provodi Državni institut za sudsku i socijalnu medicinu s tri otvorena savjetovališta. Droge čiji se sastav i čistoća mogu testirati uključuju kanabis, ecstasy, speed, kokain i LSD.

Rezultati testiranja stižu tri dana nakon predaje uzoraka, a rezultati će biti poslani u odgovarajuće savjetovalište. Zaposlenici u centrima objašnjavaju rezultate i mogu odgovoriti na sva pitanja, uz mogućnost daljnjih konzultacija i sačuvanja anonimnosti osobe. Cilj projekta Drug Checking je minimizirati rizik od uzimanja droga, uz otkrivanje potrošnje i trendova droga u Berlinu.

“Provjera droga je, po našem mišljenju, uspješna ako možemo izbjeći štetu po zdravlje i ako mi, kao pomoć, dođemo do korisnika do kojih inače pomoć ne bi došla ili bi došla puno prekasno”, kaže za RBB direktor projekta, farmaceut Tibor Harrach.

Load the next article
Loading...
Loading...