Search Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Brian Eno najavio svoju prvu ikad samostalnu turneju

Skladatelj će izvoditi svoj novi live koncertni program ‘Ships’

  • Mixmag / CECILY ENO
  • 12 June 2023
Brian Eno najavio svoju prvu ikad samostalnu turneju

Brian Eno najavio je početak svoje prve ikad solo turneje. Turneja počinje u listopadu, a britanski skladatelj i glazbenik izvodit će svoj novi koncertni live program pod nazivom 'Ships'. Turneja kreće 21. listopada nastupom na Venice Biennale Musica 2023., a nastavit će se kroz Berlin, Pariz, Utrecht i London.

Eno će se na turneji udružiti s Baltic Sea Philharmonicom, a pojavit će se i britanski glumac Peter Serafinowicz, kao i dugogodišnji suradnici kao što su gitarist Leo Abrahams i klavijaturist Peter Chilvers. Turneja se temelji na skladateljevom albumu iz 2016., 'The Ship', koji Eno naziva “neobičnim djelom jer koristi glas, ali se posebno ne oslanja na formu pjesme”. Dodaje: “To je atmosfera kroz koju prolaze povremeni likovi, likovi izgubljeni u nejasnom prostoru koji stvara glazba. Postoji osjećaj rata u pozadini i osjećaj neizbježnosti.”

Objasnio je da je želio nastupiti uz orkestar kako bi predstavi dao "osjećaj veličine", s mladim i entuzijastičnim umjetnicima. “Kada sam prvi put vidio Baltic Sea Philharmonicu, pronašao sam sve to..., a onda sam shvatio da su dobili ime po moru”, objašnjava. “To je sve zapečatilo!”

Brian Eno 'Ships' turneja:
21. listopada, Venecija, Italija: Venecijanski bijenale Musica, Teatro la Fenice (15h i 20h)
24. listopada, Berlin, Njemačka: Philharmonie Berlin
26. listopada, Pariz, Francuska: La Seine Musicale
28. listopada, Utrecht, Nizozemska: Tivoli Vredenburg
30. listopada, London, Engleska: Royal Festival Hall, Southbank (18.30h i 21h)

Load the next article
Loading...
Loading...