Search Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Bicep predstavili 'ambiciozni' CHROMA projekt kao i novi singl

Poslušajte 'CHROMA 001 HELIUM' na linku

  • Mixmag; Photo: DAVID RUDNICK
  • 1 February 2024
Bicep predstavili 'ambiciozni' CHROMA projekt kao i novi singl

Bicep su otkrili svoj novi “ambiciozni” CHROMA projekt, koji uključuje label, seriju događanja, hibrid A/V Show i još mnogo toga. Nakon što su već najavili vizuale CHROMA pred brojnom publikom na rasprodanom Drumshedsu prošle godine, dvojac iz Belfasta podijelio je više detalja o novom projektu, uključujući i novi singl 'CHROMA 001 HELIUM', debi izdanje na CHROMA labelu.

Bicep, aka Matt McBriar i Andy Ferguson, opisali su smjer novog labela kao “fokusiranog na underground“, želeći istražiti širi niz žanrova i inspiracije i pružiti “up-to-date” prikaz njihovih trenutnih ukusa. A evo što su rekli u izjavi: “Sve smo više željeli pokazati zaokruženiju sliku onoga što radimo u studiju. Radimo puno više hard techno glazbe, ambienta i raznih drugih stilova koji se zapravo ne uklapaju u 'Bicep' zvuk, a koji često nikada ne ugleda svjetlost dana.”

“Jedinstveni” vizualni identitet CHROMA dizajniran je u suradnji s Davidom Rudnickom i njegovim Terrain Studioom, a zatim se prilagodio za A/V live format s Bicep live umjetnikom, Zakom Normanom. Par je odabrao Rudnicka jer dijele “puno istih nadahnuća u svijetu dizajna i kulture,” želeći unijeti “jedinstveni jezik” CHROMA projektu.

Novi singl 'CHROMA 001 HELIUM' napisan je “posebno” nastup dvojca u londonskoj palači Alexandra 2022. godine, otkrili su. “Show se u određenim dijelovima činio malo previše slatkim i željeli smo dodati malo borbenosti u show.” Ferguson i McBriar rekli su da je zato singl “malo mračniji i više fokusiran na klub od većine naše glazbe koju smo objavili u posljednjih nekoliko godina. Iako je to zapravo prilično fer prikaz onoga što slušamo i vrtimo u našim DJ setovima.”

Iako su već najavljeni brojni CHROMA nastupi, uključujući setove na Coachelli i Dekmantelu, nova najava pojašnjava oblik koji će imati njihovi hibridni A/V DJ nastupi. Opisani kao više “hibrid između DJ seta i Livea”, Ferguson i McBriar najavili su da će se CHROMA Live “neprestano razvijati i mijenjati iz tjedan u tjedan, uz puno više eksperimentiranja.”
Poslušajte novi singl 'CHROMA 001 HELIUM' u nastavku.

Load the next article
Loading...
Loading...