Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Bicep imaju novi singl, 'Water'

Stvar dolazi uz B-side cut 'Waterfall', raniju verziju pjesme

  • Mixmag I Foto: SAM MULVEY
  • 6 October 2022
Bicep imaju novi singl, 'Water'

Bicep su objavili novi singl pod nazivom 'Water', uz B-side cut 'Waterfall', na Ninja Tuneu. To je prva nova glazba ovog dvojca od izdavanja drugog albuma 'Isles' početkom 2021. Pjesma se već pokazala kao hit na njihovim live nastupima, sa očaravajućim vokalom Clare La San. 'Waterfall' je uzvišeni instrumental koji je zapravo ranija verzija 'Watera', ima nježniji pristup i daje uvid u to kako se razvija Bicepov proces stvaranja. Pjesme su nastale eksperimentiranjem sa sintisajzerom koji ima čipove koji se koriste za stvaranje zvukova SEGA Megadrive i Genesis igraćih konzola.

Evo što su rekli o cijelom procesu: “Kada smo započeli, nije bilo izravne ideje, ali izvorni 'Waterfall' nastao je iz eksperimentiranja s instrumentom koji se zove MEGAfm. To je novi sintisajzer ali ima čipove unutar kojih se stvaraju zvukovi SEGA Megadrive/Genesis igraćih konzola. Čudno je da kad smo je razvili u 'Water', još je više zvučala kao računalna igra, ubrzavajući i usporavajući glavnu liniju i LFO-ove kako bi se dobio klasični niskobitni zvučni efekt”, objasnili su. “Uvijek se volimo igrati s idejama i nikada se ne držimo jednog smjera; kada sviramo uživo, razvijamo pjesme i stalno dotjerujemo i mijenjamo elemente i volimo koristiti taj proces i u studiju. Puno radimo s Clarom i čak smo od ranih demo snimaka "Waterfall" imali podloge za zvuk vokala. I “Water” i “Waterfall” imaju istu kičmu, ali imaju dva potpuno različita smjera u smislu kako su završile. U studiju je uobičajena stvar započeti s jednom demo snimkom i ići u različitim smjerovima, ali na kraju vam se svide oba i ne znate koji odabrati”, otkrili su.

“Sviđaju nam se oba smjera i mislimo da će se nekim ljudima jedan svidjeti više od drugog. Kad smo još vodili blog, znali bismo naći originalne demo snimke poznatih pjesama i na kraju bi nam te demo snimke bile draže. Ponekad je lijepo čuti sirovost u izvornoj ideji i na kraju može biti cijenjena na potpuno drugačiji način.”

Poslušajte izdanje u nastavku a OVDJE nabavite ulaznice za njihove nadolazeće nastupe.

Load the next article
Loading...
Loading...