Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Objavljena je knjiga posvećena eri bloghousea i internetskoj kulturi ranih 2000-ih

'Never Be Alone Again: How Bloghouse United the Internet and the Dancefloor' uključuje 50 intervjua s DJ-ima i insajderima iz industrije

  • Mixmag I Foto: Mixmag
  • 17 January 2022
Objavljena je knjiga posvećena eri bloghousea i internetskoj kulturi ranih 2000-ih

Upravo je izašla nova knjiga koja se bavi erom bloghouse glazbe i internetske kulture s početka 2000-ih. 'Never Be Alone Again: How Bloghouse United the Internet and the Dancefloor' (Nikada više nećeš biit sam: Kako je Bloghouse ujedinio internet i plesni podij) napisala je Lina Abasca a uključuje više od 50 originalnih intervjua s DJ-ima, ikonama scene i insajderima iz industrije. Među imena su i A-TRAK, Franki Chan, The Presets i Steve Aoki.

Abascal kaže da je inspiraciju za knjigu našla u činjenici da je odrastala u eri bloghousea: “Osim što jako cijenim te trenutke, što je najvažnije, željela sam napisati ovu knjigu kako bih stvorila djelić povijesti o eri koja je postavila temelje za toliko toga što će doći u glazbi i kulturi. Era bloghousea na koju se knjiga fokusira utjecala je na mnoge trendove u glazbi, i što se tiče zvuka i što se tiče tehnologije, kako za produkciju glazbe tako i za distribuciju glazbe, u klupskoj i event kulturi. Bio je to prvi put da se glazba kretala brzinom interneta, nešto što nam je danas obavezno. Ova knjiga ima za cilj biti i povijest, ali i kontekstualizirati kako nas je dovela do mjesta gdje smo sada, u dobru i zlu.”

Knjiga od 170 stranica bilježi uspon 'DJ-slash-It Girl', fotografiranje partyja, ilegalno dijeljenje mp3 datoteka, izvješća o 'bloghouse glavnim gradovima' LA-u i Parizu, zanemareni utjecaj latino zajednica na noćni život, doprinos Kanyea Westa na pokret i 'sporu smrt samog bloga'. Dovodeći prošla iskustva u žanr u stilu patchworka, A-Trak u knjizi sugerira da je zajednički nazivnik u sceni bila “opća ideja sudara”.

Cijelu knjigu provjerite OVDJE.

Load the next article
Loading...
Loading...