Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Blatni kaos na Burning Man festivalu

Diplo otkrio da je satima pješačio kako bi došao do ceste

  • Mixmag/Twitter
  • 4 September 2023
Blatni kaos na Burning Man festivalu

Deseci tisuća ljudi koji su se okupili na festivalu Burning Man ostali su zarobljeni u pustinji Nevade u nedjelju nakon oluja koje su zahvatile to područje. Organizatori su zatvorili pristup vozilima festivalu usred pustinje, koji svake godine na tjedan dana postaje improvizirani grad, u kojem se slave umjetnost i glazba. Od početka festivala, 1986., ovo je prvi put da ih je zateklo ovakvo nevrijeme, a nesretni sudionici vuku se kroz blato, mnogi bosi ili s plastičnim vrećicama na nogama. Vlasti su ih pozvali da se sklone od nevremena i sačuvaju hranu, vodu i druge zalihe. Većina je ostala šćućurena nadajući se da će se ceste otvoriti već u ponedjeljak, iako je nekolicina uspjela prošetati nekoliko kilometara do najbližeg grada.

Među njima je i DJ Diplo koji je objavio video na Instagramu u subotu navečer na kojem se vidi kako se on i komičar Chris Rock voze u kamionetu obožavatelja. Rekao je da su hodali gotovo deset kilometara kroz blato prije nego što su stopirali. “Hodao sam satima uz cestu stopirajući”, napisao je Diplo.

Također, neslužbeno se doznaje kako je jedna osoba poginula, no okolnosti se još istražuju. Ipak, cijela situacija nije stvorila paniku među posjetiteljima festivala, dapače. Poručili su vlastima da im ne treba pomoć i da će se oni uspješno snaći i dalje partijati.

Load the next article
Loading...
Loading...