Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Christopher Walken prefarbao Banksyjevo umjetničko djelo vrijedno 10 milijuna funti

To se dogodilo na setu BBC-jeve drame The Outlaws

  • Mixmag I Foto: BBC
  • 11 November 2021
Christopher Walken prefarbao Banksyjevo umjetničko djelo vrijedno 10 milijuna funti

Christopher Walken uništio je jedno od Banksyjevih originalnih umjetničkih djela na setu BBC-jeve drame “The Outlaws”. Grafit se nalazio na zidu bristolske zgrade, a prikazivao je štakora koji stoji na jednoj od dvije limenke spreja, s Banksyjevim potpisom iznad.

Iako je djelo procijenjeno na oko 10 milijuna funti, navodno je napravljeno posebno za snimanje nove BBC-jeve drame. U seriji od šest dijelova, Walken slika preko spomenutog umjetničkog djela i “na kraju ga uništava”, kako su otkrili glasnogovornici BBC-a.

Možemo potvrditi da je umjetničko djelo na kraju “The Outlawsa” originalni Banksy i da je Christopher Walken bojao preko tog umjetničkog djela tijekom snimanja ove scene, te ga je u konačnici uništio”, rekli su.

U završnoj epizodi serije koju je režirao Stephen Merchant, a koja je objavljena 25. listopada ove godine, Walken pita svog nadređenog treba li bojati preko Banksyjevog djela, dok obavlja društveni rad. On odgovara, okrenut leđima, da se svi grafiti moraju riješiti, što dovodi do toga da Walken uništi umjetničko djelo pred kamerama. To Banksyjevo djelo procijenjeno je na 10 milijuna funti.

Load the next article
Loading...
Loading...