Search Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Danny Tenaglia stavio na aukciju svoju rijetku DJ i produkcijsku opremu

Aukcija uključuje njegov Roland TR-909 i Oberheim DMX Midi

  • Mixmag/Instagram
  • 10 October 2023
Danny Tenaglia stavio na aukciju svoju rijetku DJ i produkcijsku opremu

Danny Tenaglia stavio je na aukciju rijetku DJ i produkcijsku opremu iz svoje kolekcije. U objavi na Instagramu, legendarni njujorški DJ podijelio je video u kojem se vozi na koturaljkama po svom zadivljujućem studiju s hrpom ploča, ritam mašina i sintisajzera, napisavši: “Moja DJ i produkcijska karijera traje skoro 50 godina, i tijekom tog vremena skupio sam ogromnu kolekciju ploča, produkcijske opreme, DJ opreme i memorabilija koje nose toliko dragih uspomena dragih mome srcu.”

Ranije ove godine, Tenaglia je otkrio da mu je dijagnosticiran rak debelog crijeva i dodao da je odmah dobio šest tjedana terapije zračenjem. Nakon što je zbog borbe s bolešću bio prisiljen otkazati brojne nastupe, rekao je da planira, budući da je “bez posla”, prodati studijsku opremu. Aukcija traje do kraja mjeseca i uključuje njegov Roland TR-909, EMU SP-1200, Oberheim DMX Midi i još mnogo toga.

U izjavi, Tenaglia kaže: “Ono što bi me najviše usrećilo je da ova golema kolekcija ploča i razni dijelovi studijske opreme i DJ opreme pronađu novi dom pun ljubavi gdje će ih i dalje cijeniti i koristiti. Za mnoge od vas koji su tražili i pokazali interes za kupnju neke od ove opreme, ovo je prilika da je učinite svojom. Imam toliko stvari, od DJ opreme i klavijatura, do bubnjeva i ploča pa sam odlučio da je vrijeme”, objašnjava. “Samo leže ovdje. Kad radimo nove pjesme, mnoge se čak i ne koriste. Stoga mislim da je vrijeme da ove dođe u ruke nekome tko će ih cijeniti onoliko koliko sam ja godinama cijenio. Uskoro ću imati 63 godine. Ulazim u peto desetljeće DJ-iranja. Vrijeme je da pronađem nove domove za ove nevjerojatne komade opreme.

Pročitajte cijelu izjavu u nastavku i provjerite aukciju OVDJE.

Load the next article
Loading...
Loading...