Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Nova dating aplikacija 'Vinylly' spaja korisnike kroz glazbenu kompatibilnost

Odzvonilo je Tinderu i sličnim appovima...

  • Mixmag I Foto: Eric Krull/Unsplash
  • 14 February 2023
Nova dating aplikacija 'Vinylly' spaja korisnike kroz glazbenu kompatibilnost

Na tržištu se pojavila nova dating aplikacija, Vinylly, koja, za razliku od Tindera i Bumblea, korisnike spaja kroz glazbenu kompatibilnost. To je prva aplikacija takve vrste a ujedno i najveća aplikacija za upoznavanje koja se temelji isključivo na kompatibilnosti kroz glazbu, Vinylly je samo u 2022. ostvario više od 18 700 podudaranja i prikupio više od 40 tisuća pregleda profila. Povezujući ljude kroz njihov ukus u glazbi, Vinylly proučava navike slušanja i streamanja glazbe te postavlja pitanja svakom korisniku o njegovom ukusu i preferencijama.

Ranije prošlog tjedna, osnivačica Vinyllyja Rachel Van Nortwick objavila je na Twitteru neke statistike o Vinyllyjevom rastu, pa je tako otkrila da je aplikaciju nedavno “Mashable prepoznao kao jednu od '8 aplikacija za spojeve koje se suprotstavljaju Tinderovom modelu'.”

Vinylly također omogućuje korisnicima stvaranje i dijeljenje playlista, pa je tako 2022. godine pregledano više od 21 tisuća playlista. Korisnici u aplikaciji također mogu povezati svoje Spotify račune i razgovarati s drugim korisnicima o glazbi.

“Pokrenuli smo vlastiti generator profila, dajući svim ljubiteljima glazbe mogućnost stvaranja profila u nekoliko minuta. Korisnici i dalje mogu sinkronizirati svoj Spotify,” dodala je osnivačica aplikacije. “Vinyllyjevu misiju podupire i znanost. Povezivanje kroz glazbu povećava dopamin, oksitocin i snižava kortizol.”

U objavi na blogu Vinyllyja, kognitivni psiholog dr. Daniel Levitin govorio je o znanosti koja stoji iza glazbene kompatibilnosti, navodeći da “slušanje glazbe mijenja kemiju vašeg mozga”. Dodao je: “Znamo da ljudi koriste glazbu kao što koriste droge.”

U postu također stoji: “Vinillyjev algoritam omogućuje vam da se spojite s ljudima koji imaju neke sličnosti u glazbenim interesima – taman toliko da pronađete nešto zajedničko, a istovremeno rastete i proširujete svoju glazbenu biblioteku.”

Load the next article
Loading...
Loading...