Menu
Home Novosti Menu
Novosti

David Jolicoeur, osnivač De La Soula, preminuo u 54. godini

Poznat i kao Trugoy the Dove i Dave, reper s Long Islanda imao je veliki utjecaj na hip hop 80-ih i 90-ih

  • Mixmag I Foto: SVEN VOLKENS
  • 13 February 2023
David Jolicoeur, osnivač De La Soula, preminuo u 54. godini

Osnivač grupe De La Soul, David Jolicoeur, preminuo je u 54. godini. Prema AllHipHopu, Jolicoeur se neko vrijeme borio sa zdravstvenim problemima, a 2018. objavio je video koji otkriva da se borio s kongestivnim zatajenjem srca. “Spreman sam vratiti se na pozornicu”, rekao je u videu. “Nedostaje mi to. Volim putovanja. Volim biti u društvu svojih dečkiju i želim to natrag.” Godine 2020. u sklopu jednog posta na Instagramu De La Soula, otkriveno je da je Jolicoeur u bolnici.

Jolicoeur - također poznat kao Trugoy the Dove i Dave - osnovao je De La Soul na Long Islandu zajedno s Posdnuosom (Kelvin Mercer) i Maseom (Vincent Lamont Mason Jr) u kasnim 80-ima. Tijekom godina grupa je bila nominirana za šest nagrada GRAMMY, a Jolicoeur je osvojio nagradu za najbolju pop vokalnu suradnju za pjesmu 'Feel Good Inc' s Gorillaz. Prošli tjedan trio je dobio počast na dodjeli nagrada GRAMMY u izvedbi u čast hip hopa.

Hip hop legendi počast su odale brojne zvijezde poput Big Daddyja Kanea koji je na vijest reagirao: “Dave! Bila je čast dijeliti toliko pozornica s tobom”. B Real iz Cypress Hilla je tweetao: “Izgubili smo još jednu legendu hip hop glazbe i kulture, mog brata Trugoya zvanog Dave iz De La Soula. Njegova glazba omogućit će mu da živi u našim srcima i mislima sad kad ga više nema. Ali ne samo da je bio sjajan glazbenik, već je bio i veliki čovjek. Puno nam je značio”.

Load the next article
Loading...
Loading...