Menu
Home Novosti Menu
Tech

Deadmau5 i Richie Hawtin rade na novoj AR igri

PIXELYNX je nova platforma programera koji su radili i Pokémon GO

  • Mixmag I Foto: Mixmag
  • 19 November 2021
Deadmau5 i Richie Hawtin rade na novoj AR igri

Joel Zimmerman (AKA Deadmau5) i Richie Hawtin udružili su snage s timom programera i tehnologa kako bi stvorili potpuno novu AR igru: PIXELYNX. Uz podršku veterana industrije igara Bena Turnera, Deana Wilsona i Indera Phulla, oba glazbenika odlučila su uložiti u stvaranje svemira proširene stvarnosti.
Nova gaming platforma bit će uskoro objavljena, nakon potpisivanja ugovora s Nianticom, koji su, među ostalim, programirali Pokémon GO, Ingress i Pikmin Bloom.

Pročitajte i ovo: Generacija Z otkriva glazbu kroz videoigrice

PIXELYNX će koristiti Nianticovu Lightship Platformu i komplet za razvojne programere proširene stvarnosti (ARDK), alat koji pomaže kreatorima da razviju igre u proširenoj stvarnosti (AR), koje “potiču kretanje, istraživanje i povezivanje na globalnoj razini”.
Platforma će također raditi kao “virtualni svjetski ekosustav” u kojem igrači mogu pratiti NFT-ove i stvarati impresivna okruženja, dok glazbenici mogu imati virtualne nastupe.
Igrači mogu skupljati glazbu, sredstva i nagrade dok prolaze kroz novi virtualni svijet koji su stvorili Zimmerman i Hawtin.
Govoreći o novom projektu, suosnivač Inder Phull rekao je: “Želimo pokrenuti našu platformu 2022. godine. Razvoj mobilne aplikacije koja omogućuje obožavateljima prikupljanje novih pjesama i NFT-ova u stvarnom svijetu dio je naše vizije o stvaranju glazbenog metaverzuma. Udruživanje s Nianticom na njihovom Lightship ARDK-u kako bismo razvili našu aplikaciju, omogućit će obožavateljima da nose igru sa sobom gdje god da su, spajajući digitalna i stvarna iskustva i obogaćujući iskustvo obožavatelja na potpuno jedinstvene načine,” objasnio je.

U nastavku pogledajte teaser za novu platformu Deadmau5a i Richieja Hawtina, PIXELYNX, a više o svemu saznajte ovdje.

Load the next article
Loading...
Loading...