Search Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Disclosure ovaj tjedan objavljuju novi album, 'Alchemy'

Izdanje od 11 pjesama označava njihov “povratak osnovama” bez gostovanja i sempliranja

  • Mixmag
  • 13 July 2023
Disclosure ovaj tjedan objavljuju novi album, 'Alchemy'

Disclosure su upravo otkrili da njihov novi album pod nazivom 'Alchemy' izlazi ovog petka, 14. srpnja. Izdanje od 11 pjesama, koje će objaviti preko Apollo Recordsa/AWAL Recordingsa, opisano je kao njihov “povratak osnovama”. Album nema gostovanja niti sempliranja a nastao je isključivo iz originalne produkcije Guya i Howarda Lawrencea. Zanimljivo, braća su bila u potpuno različitoj fazi života tijekom rada na albumu - Guy se nedavno oženio i skrasio u Los Angelesu, a Howard se oporavljao od slomljenog srca i iscrpljujuće turneje od 150 nastupa.

Govoreći o albumu i njegovom nazivu, Howard kaže: “Postojala je kombinacija dubokog slomljenog srca i tuge, ali i dubokog divljenja i poštovanja. Pretvorimo ovaj užasan osjećaj u nešto lijepo. Cijela je ideja bila usmjeriti bol u ljepotu – što je, gledajući unatrag, uvijek cilj.” Objašnjavajući taj intiman pristup albumu, Guy dodaje: “Svi naši ostali albumi napisani su u trećem licu. Prije je vrlo malo naših pjesama bilo o stvarima koje su se dogodile nama, u našim životima.”

Howard daje više vlastitih vokala i tekstova nego ikad prije, pridodajući osobnom osjećaju ploče, koja istražuje utjecaje koji se protežu od ljetnog housea do junglea. “Ova ploča je proslava toga što se sada osjećamo oslobođeni,” kaže Guy. “Više nismo pod velikom izdavačkom kućom. Ne moramo na turneju zbog albuma. Možemo raditi što god želimo i biti super kreativni.”

Cover albuma, koji je ručno izradio tekstilni umjetnik Llinos Owen i koje se temelji na fotografiji Georgea Munceyja, također prikazuje braću po prvi put nakon njihovog debitantskog albuma 'Settle' — koji inače obilježava 10. obljetnicu posebnim izdanjem vinila sljedeći mjesec. Povodom izlaska albuma, Disclosure danas, 13.7., ima besplatni tulum u Londonu, a mjesto održavanja još nije poznato. Također organiziraju zabavu povodom izdavanja albuma u londonskom The Causeu u petak.

U nastavku pogledajte popis pjesama na 'Alchemyju'.

Load the next article
Loading...
Loading...