Search Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Sutra počinje Overground, prvi ovoljetni festival na čarobnoj lokaciji kod Šibenika

Festival se održava 14. i 15. srpnja u ambijentu prirodne oaze Martinska a među 20 uzbudljivih imena elektroničke scene su Curses, Local Suicide, Felver, Teniente Castillo...

  • Mixmag Adria I Foto: Press
  • 13 July 2023
Sutra počinje Overground, prvi ovoljetni festival na čarobnoj lokaciji kod Šibenika

Sutra, u petak, 14. srpnja, počinje prvi ovoljetni festival na popularnoj party lokaciji Martinska kod Šibenika. Upravo ondje, uz pjesmu zrikavaca, u hladu borova te ambijentu opuštanja i totalnog hedonizma 14. i 15. srpnja održat će se Overground, boutique festival napravljen po mjeri publike, izvođača i organizatora iz udruge RatCat čija je želja da barem na par dana pobjegnemo od stresne svakodnevice.

Na ovom festivalu, jednim od rijetkih u potpuno domaćoj organizaciji, glazbeni program starta u petak u 21 sat koncertom beogradske električno-rockerske atrakcije Auf Wiedersehen koji će u dvočlanoj postavi gitare, basa, vokala i ritam mašina nastupiti na pozornici s pogledom na predivni Šibenik u sutonu. Otvaraju festival u slavu šibenske rockerske tradicije i u popularnom hibridnom izdanju promoviraju nikad aktualniji spoj moderne elektronike i onog tradicionalnog, rockerskog.

Slijedi parada 20 sjajnih izvođača, nekih već dobro poznatih domaćoj publici, koji pretežno donose noviji elektronički zvuk. Među uglednim izvođačima sa svjetske i regionalne scene je Curses, zvijezda prošlogodišnjeg zagrebačkog Stereotipa na kojem je oduševio live nastupom, ali i DJ setom. Ovaj primarno punker iz New Yorka, nastanjen u Berlinu, voli preturati po mračnoj glazbi iz osamdesetih i sipati po plesnom podiju neku svoju verziju new wavea s puno šarma i energije.

Važna karika ovog festivala, umjetnički i organizacijski, je Felver, veteran domaće kupske scene i čovjek zaslužan za dovođenje Cursesa u Hrvatsku. Oličenje vrhunskog clubbinga u nas, uvijek znatiželjni Felver je u posljednje vrijeme i sam promotor novijeg zvuka u nas.

Prve noći nastupa svemirski berlinski duo Local Suicide, poznat po svojim razuzdanim plesnim partijima, kao i Španjolac Teniente Castillo, jedan od zanimljivijih DJ-a koji su već nastupali u Šibeniku. Headlineri druge noći bit će upravo spomenuti Curses i Felver. Među ostalima valja spomenuti i jaku beogradsku postavu u kojoj su sjajne nove ženske snage – sve popularnija Stellarcompanion, koja upravo dolazi s nastupa na Exitu te Johana, aktivna i na londonskoj sceni, ali omiljena već i među hrvatskom publikom.

Plesači će u svako vrijeme tijekom 48 sati moći plesati na barem jednom od dva neobična podija. Overground stage uređen je na betonskom plesnom podiju koji izgleda kao klub koji se nekim čudom teleportirao među stablima Martinske, dok je Under Overground stage smješten na šest plesnih terasa koje se na tri razine spuštaju prema moru. Ugođaj će biti kao na Šibenčanima poznatoj, nikad prežaljenoj plesnoj pozornici The Cave.

Martinska je sa Šibenikom povezana redovnom brodskom linijom, a tijekom festivala dvije će obale povezivati i privatni brodski prijevoznici. Apsolutno je preporuka da se na Martinsku dolazi brodovima jer će promet i parking u blizini lokacije biti ograničeni. Robinzonski kamp s tuševima i WC-ima besplatan je za sve posjetitelje, bez obzira imali dnevne ili festivalske ulaznice. Cijeli line-up provjerite u nastavku!

Također, preko Mixmag Adrije možete nabaviti povoljnije ulaznice. Entrio promo kod "mixmagADRIA-promo" nudi 20% popusta na festivalsku ulaznicu kao i za Day Zero. Za povoljne ulaznice kliknite OVDJE!

Load the next article
Loading...
Loading...